Băsescu: O reglementare şi un control al presei trebuie să vină din interiorul breslei, nu din afară

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, vineri, un mesaj de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, precizând că el crede, în continuare, că o reglementare şi un control al presei trebuie să vină din interiorul breslei, şi nu din afară.

324 afișări
Imaginea articolului Băsescu: O reglementare şi un control al presei trebuie să vină din interiorul breslei, nu din afară

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"În această zi jurnaliştii din toate colţurile lumii sărbătoresc una dintre cele mai importante valori democratice, libertatea presei. În România, libertatea presei a fost câştigată cu mari eforturi şi consolidată tot mai mult în ultimii ani, inclusiv prin dezincriminarea, ca faptă penală, a insultei şi calomniei, dar şi prin reuşita tuturor celor care s-au împotrivit adoptării unei legi a presei", se arată în mesajul preşedintelui Băsescu, publicat de Administraţia prezidenţială.

"Am susţinut necondiţionat eforturile lor şi cred, în continuare, că o reglementare şi un control al presei trebuie să vină din interiorul breslei, şi nu din afara lui", continuă Traian Băsescu.

Preşedintele le transmite tuturor celor care profesează în mass-media mult succes în activitatea lor, dar şi "multă putere şi tărie de caracter pentru a putea lupta împotriva celor care urmăresc să le îngrădească libertatea şi să-i subjuge propriilor interese personale".

La 23 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU declara ziua de 3 mai ca Zi Mondială a Libertăţii Presei. Inţiativa a venit de la Conferinţa Generală UNESCO care, printr-o rezoluţie din 1991 asupra promovării libertăţii presei în lume, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a unei societăţi democratice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici