C. T. Popescu: Traian Băsescu nu înţelege sensul cuvântului "vulgaritate" nici când o produce

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu apreciază că Traian Băsescu nu înţelege sensul cuvântului "vulgaritate" nici când o produce, referindu-se la faptul că în acelaşi discurs preşedintele i-a acuzat pe el şi pe Mircea Dinescu de vulgaritate, dar a spus şi că Victor Ponta e imatur şi face ca maimuţica.

162 afișări
Imaginea articolului C. T. Popescu: Traian Băsescu nu înţelege sensul cuvântului "vulgaritate" nici când o produce

C. T. Popescu: Traian Băsescu nu înţelege sensul cuvântului "vulgaritate" nici când o produce (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

"Domnul Băsescu nu înţelege sensul cuvântului vulgaritate nici când o produce. Altfel cum putea să spună, în acelaşi discurs, «Îi regret pe Dinescu şi Cristian Tudor Popescu de dinainte de a deveni vulgari» şi, despre Victor Ponta, că «are faţă de imatur, e obraznic, face ca maimuţica»?", scrie jurnalistul în editorialul intitulat "Cu susul în jos" şi publicat în cotidianul Gândul.

El califică în egală măsură drept "josnică" reacţia liderului PSD Victor Ponta de a anunţa declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui după ce a fost insultat de acesta.

"Ceea ce nu înseamnă că vulgaritatea o produce doar domnul Băsescu. Reacţia lui Victor Ponta de a anunţa declanşarea procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu imediat după ce a fost făcut «lingător de preşuri» şi «maimuţică» e josnică. Nu răspunzi la insulte personale cu mijloace de nivel atât de înalt care afectează întregul stat", consideră Cristian Tudor Popescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1 TV, că îi regretă pe Mircea Dinescu şi Cristian Tudor Popescu "de dinainte de a deveni vulgari", spunând că s-a "săturat de jignirile lor" şi că un om politic are o limită în a respecta când vede zilnic încercări de umilire. "Şi eu îi regret şi pe Dinescu, şi pe Cristian Tudor Popescu de dinainte de a deveni vulgari. Eu m-am săturat de jignirile lor, drept pentru care îi tratez ca atare. Are o limită orice om, chiar şi omul politic, în a te respecta atât timp cât vede că zilnic încerci să-l jigneşti, să-l umileşti", a spus Băsescu.

Mircea Dinescu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, cu privire la declaraţiile lui Traian Băsescu de miercuri seară, că preşedintele este "liber să creadă ce vrea", dar că acesta ar trebui "să se întrebe de ce au plecat oamenii de calitate de lângă el".

"Domnul Băsescu este liber să creadă ce vrea. Eu credeam că regretă că nu mai e prieten cu noi. (...) El ar trebui să se întrebe de ce oamenii de calitate au plecat de lângă el, şi nu mă refer la mine aici. În loc să fie neliniştit că pleacă oamenii de lângă el, vrea să răspundă la limbajul mai colorat al unui scriitor cum e Cristian Tudor Popescu sau cum sunt eu", a conchis Dinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici