Campionatele Mondiale din 2018 şi 2022 nu se vor mai vedea la postul public? CA al TVR a respins bugetul pentru participarea la licitaţie

CA al TVR a respins, miercuri, bugetul pentru participarea la licitaţiile pentru Campionatele Mondiale de Fotbal din 2018 şi 2022, unii membri ai CA, printre care şi Ada Meseşan, spunând că reprezentanţii PSD în consiliu au votat împotriva dreptului ca românii să aibă fotbal la Televiziunea Română.

469 afișări
Imaginea articolului Campionatele Mondiale din 2018 şi 2022 nu se vor mai vedea la postul public? CA al TVR a respins bugetul pentru participarea la licitaţie

Campionatele Mondiale din 2018 şi 2022 nu se vor mai vedea la postul public? CA al TVR a respins bugetul pentru participarea la licitaţie (Imagine: Shutterstock)

"Aceiaşi oameni din CA care au votat executarea politică şi ilegală a Rodicăi Culcer (încetarea mandatului prin care Rodica Culcer a fost delegată să conducă Ştirile TVR, n.r.) au votat împotriva dreptului ca românii să aibă fotbal la TVR. Este votul împotriva participării la licitaţiile pentru Campionatele de fotbal din 2018 şi 2022", a declarat pentru MEDIAFAX Ada Mesaşan (propusă în CA al TVR de PDL).

Ea a precizat că decizia de miercuri este în contradicţie cu o hotărâre luată în decembrie de membrii CA, prin care s-a stabilit deja participarea la licitaţiile pentru Campionatele Mondiale de Fotbal din 2018 şi 2022.

În schimb, Anne Jugănaru (propusă în CA de PSD), care a votat împotrivă, a declarat pentru MEDIAFAX că discuţiile cu privire la participarea TVR la licitaţiile pentru cele două Campionate Mondiale de Fotbal nu s-au încheiat şi vor fi reluate în următoarea şedinţă a CA, care ar urma să se desfăşoare săptămâna viitoare.

"Noi nu am vrut să ne aruncăm cu capul înainte şi să angajăm sume deloc neglijabile. Trebuie să ţinem seama de criza financiară prin care trece TVR. Preşedintele şi cei de la Departamentul Sport sunt mandataţi să negocieze sumele pentru licitaţiile pentru Campionatele Mondiale de Fotbal din 2018 şi 2022 din Rusia şi Quatar", a spus Anne Jugănaru.

La rândul său, Cristian Niţulescu (propus în CA de PSD), care s-a abţinut la votul de miercuri, a declarat pentru MEDIAFAX că nu respinge ideea participării TVR la licitaţia pentru Campionatele Mondiale de Fotbal.

"Eu, personal, îmi doresc să fie fotbal la TVR pentru competiţiile importante. Dar, în momentul de faţă, avem un deficit de 100 de milioane de euro. Anul acesta avem de plătit 18 milioane de euro pentru o singură competiţie de fotbal", a spus Niţulescu. El a precizat că European Broadcasting Union (EBU), alături de care TVR ar urma să participe la licitaţiile pentru Campionatele Mondiale de Fotbal din 2018 şi 2022, poate să câştige sau nu respectivele licitaţii.

"EBU participă la licitaţie, dar nu se ştie dacă va câştiga. Este posibil să câştige altcineva. Dacă va câştiga altcineva, o să vină pe piaţa românească şi o să negocieze cu toate televiziunile, nu doar cu TVR. În momentul de faţă, EBU participă la o licitaţie, iar noi, TVR, ca membru, habar nu avem cât licitează EBU, cât trebuie să plătim noi, dar votăm ceva ce o să se întâmple peste 10 ani. Mi se pare inacceptabil", a explicat Niţulescu.

La rândul său, Traian Bărbulescu, membru al CA TVR din partea angajaţilor, care s-a abţinut la votul de miercuri, a declarat pentru MEDIAFAX: "M-am abţinut în ideea că nu arde nimic. Urmează să găsim nişte soluţii în şedinţa viitoare a CA. Încercăm să negociem cu EBU suma pe care să o licităm", a explicat Bărbulescu.

Potrivit site-ului TVR, Consiliul de Administraţie al instituţiei a adoptat pe 15 decembrie hotărârea numărul 150, potrivit căreia "Televiziunea Română îşi exprimă interesul pentru participarea, alături de EBU (European Broadcasting Union), la licitaţiile pentru achiziţionarea drepturilor de difuzare ale Campionatelor Mondiale de Fotbal din 2018 şi 2022".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici