Centenar Fest | Artiştii, împărţiţi în tabere. Unele trupe s-au RETRAS din program, deoarece refuză să apară pe afiş cu primăria. Tenor care va participa: Politica dezavantajează publicul şi artiştii

Centenar Fest, un eveniment dedicat Marii Uniri şi finanţat de Primărie, împarte artiştii în tabere. Dacă Trooper şi Şuie Paparude au ales să se retragă din program, muzicieni ca Eugen Mihăescu şi Vlad Miriţă au declarat pentru MEDIAFAX că politica dezavantajează atât publicul cât şi artiştii.

2102 afișări
Imaginea articolului Centenar Fest | Artiştii, împărţiţi în tabere. Unele trupe s-au RETRAS din program, deoarece refuză să apară pe afiş cu primăria. Tenor care va participa: Politica dezavantajează publicul şi artiştii

Centenar Fest | Evenimentul împarte artiştii în tabere. Unele trupe s-au RETRAS din program, deoarece refuză să cânte pe afiş cu primăria

Centenar Fest este un eveniment cu intrare liberă organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB programat pe 29 şi 30 septembrie, pe esplanada din faţa Arenei Naţionale. În program sunt concerte susţinute de Krypton, K-LU, raku, Nimeni Altuʼ, Cedry2k, Sisu Tudor, Dragonu AKA 47, Focul Viu, Cristi Minculescu cu Buna Seara Prieteni, Vlad Miriţă, Gândul Mâţei şi Cargo. Organizatorii spun că "două trupe s-au retras din line-up, distanţându-se de evenimentele PMB. E vorba de Trooper (care doreşte să se delimiteze de PMB) şi Şuie Paparude (care recent a concertat la Creative Fest 2018, un eveniment finanţat de PMB)", arată organizatorii.

"Până ieri, ora 10.00, când a apărut afişul, nu ştiam că încă nu se încheiase licitaţia dosarelor cu organizatorii acestui eveniment şi nici nu-mi închipuiam că anumite trupe, anunţate pe acest afiş au luat deja decizia de a nu participa...!", a declarat chitaristul trupei Krypton Eugen Mihăescu, pentru MEDIAFAX

"Probabil că şi aceste formaţii (asemeni nouă), nu au ştiut cine este de fapt organizatorul evenimentului...!? Implicările de natură politică şi acest algoritm de a organiza pe repede înainte, un astfel de regal concertistic, nu duc decât la un eşec şi o pierdere, atât pentru public, cât şi pentru artişti!", a arătat muzicianul.

Tenorul Vlad Miriţă se numără printre artiştii care se regăsesc pe afişul evenimentului: "Eu am fost invitat la mai multe concerte organizate de Primaria Capitale prin ARCUB sau CREART în ultimii 15 ani. Înţeleg că e o chestiune legată de cine conduce aceste instituţii".

"Am fost invitat şi când era primar Traian Băsescu, şi când a fost primar A. Videanu, şi când a fost primar S. Oprescu şi acum de când este primar G Firea ... Instituţia este o instituţie a statului. A ţării. Aşa se conduce o ţară, prin instituţii la cârma cărora este vremelnic un om sau alt om", a declarat tenorul pentru MEDIAFAX.

"Nu înţeleg exact de ce colegii noştri au ales să se retragă. Noi, ca artişti, suntem mereu invitaţi să punem arta noastră în slujba publicului. Nu se poate ca un artist să refuze întâlnirea cu publicul pe motiv că evenimentul e organizat de primărie...", a spus cântăreţul de operă. "În afara de evenimentele private (nunţi, botezuri, aniversări, conferinţe, etc...) evenimentele publice sunt toate organizate de instituţiile statului (primării, consilii judetene, centre de cultură...etc). Inclusiv teatrele şi operele din ţară - sunt instituţii cu buget de la Ministerul Culturii de-aia le şi zice, Teatrul Naţional, Opera Naţională. Deci instituţii ale statului. Ce ar fi o ţară fără cultură?", a încheiat Miriţă pentru MEDIAFAX.

"Nu ştiu de ce au apărut toate discuţiile astea. Nu cunosc toate interesele oamenilor şi nici nu vreau. Vrem în continuare să facem un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri pentru că eu şi colegii mei din asociaţie trăim acest an ca pe o sărbătoare. Un eveniment de o asemenea anvergură, cu două scene, este greu de făcut. Am căutat sprijin unde s-a putut, şi în mediile private şi la Primăria Bucureşti. Celor de la Primărie le-a plăcut proiectul şi am bătut palma cu ei. Cu Trooper s-a discutat şi am dovada pe e-mail, de la Alin Dincă, că au ştiut că e implicată Primăria. Nu mă interesează politicul, noi nu facem politică. Eu am vrut şi vreau în continuare să facem un eveniment pentru Centenar aşa cum trebuie. Pe noi ne doare că în an centenar România este mai dezbinată ca niciodată", a spus pentru MEDIAFAX Ionuţ Stuparu, Asociaţia Sfinţii Români, unul dintre iniţiatorii evenimentului, rămaşi parteneri în demersul organizat de Primărie.

Potrivit anunţului publicitar înregistrat de Arcub vineri, 14 septembrie, ofertele de servicii de organizare pentru evenimentul Centenar Fest, în valoare de 580.000 de lei erau aşteptate până marţi. După apariţia afişului evenimentului, trupele Şuie Paparude şi Trooper au anunţat că se retrag din program.

"Am fost contactaţi de oameni minunaţi care vor să facă un concert frumos! Am discutat şi ne-a fost spus că nicio primărie nu este implicată în acest eveniment. Astăzi a apărut afişul cu sigla ARCUB şi primăria Bucureşti. Am hotărât să ne retragem din acest eveniment. Trooper nu cântă la niciun concert din Bucureşti pe afişul căruia apar ARCUB şi Primăria. Le cerem scuze celor care voiau să ne vadă, însă vom avea şi alte ocazii" a scris Alin Dincă, vocalistul celor de la Trooper, pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici