Citim mai mult în pandemie. Iată care sunt cele mai căutate cărţi

  • Librăriile online au înregistrat creşteri între 60% şi 85% în perioada pandemiei, conform ZF
  • Cărţile educaţioanle, de parenting şi dezvoltare personală sunt cele mai căutate
  • În România, piaţa de carte este estimată la 80-100 de milioane de euro
  • Andrada a cheltuit 400 de lei pe lună pe cărţi din categoria parenting
649 afișări

Andrada are 35 de ani şi a fost director economic la o multinaţională din România. Pentru că a devenit mamă şi a stat mai mult în casă din cauza restricţiilor, Andrada spune că a descoperit o nouă pasiune: cărţile de parenting.

Andrada a investit pentru lectură circa 400 lei în fiecare lună de când a început criza Covid-19. Pentru Andrada, cărţile de parenting nu au devenit doar o pasiune. Ea spune că vrea să devină educatoare în pedagogia Waldorf, o formă de învăţământ care urmăreşte să dezvolte personalitatea copilului. Şi nu doar cărţile de parenting au fost căutate în această perioadă. Şi vânzările de cărţi educaţionale, dar şi cele din categoria dezvoltării personale au crescut cu 60% pentru elefant.ro şi cu 85% pentru libris.ro, conform ZF.

„Orice carte este o poartă deschisă către cunoaştere. În pandemie, într-adevăr, s-a simţit o promovare foarte puternică (a cărţilor) şi reduceri intrate..masive. Şi, într-adevăr, […] au scăzut costurile, undeva la 50%-60%, când a fost perioadă de promoţii foarte puternică. Cărţile ne învaţă cum să respectăm mai bine copilul şi să-l creştem mai armonios”, spune Andrada

Piaţa locală de cărţi este estimată la 80-100 de milioane de euro, vânzările online reprezentând aproximativ 25-30% din această piaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici