Comisiile au respins o propunere privind creşterea cheltuielilor Academiei Române

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au respins, sâmbătă, un amendament propus la legea bugetului pe 2010 privind suplimentarea cheltuielilor Academiei Române cu 19,5 milioane de lei, în special pentru cheltuieli de personal.

49 afișări

Cheltuielile Academiei rămân, astfel, la valoarea din proiectul de buget, de 368,3 milioane lei.

Din suma totală, 13,9 milioane lei ar fi reprezentat cheltuieli de personal, 1,6 milioane lei indemnizaţii de venit destinate sportivilor de performanţă, iar restul cheltuieli de capital.

Vicepreşedintele Academiei Române, Florian Filip, a declarat, la dezbaterea din comisii, că majorarea bugetului este necesară pentru evitarea disponibilizării a 300 de angajaţi. El a menţionat că anul trecut numărul de salariaţi al Academiei s-a redus cu 150.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Gheorghe Gherghina a afirmat că numărul de posturi ale Academiei Române finanţate în 2010 nu a scăzut faţă de anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici