Compania ProTV, afaceri de 67 milioane de dolari la jumătatea anului

Compania ProTV S.A, liderul pieţei de televiziune din România, a raportat pentru prima jumătate a acestui an o cifră de afaceri de 67,5 milioane de dolari, cu un profit operaţional de 7 milioane de dolari.

805 afișări
Imaginea articolului Compania ProTV, afaceri de 67 milioane de dolari la jumătatea anului

Compania ProTV, afaceri de 67 milioane de dolari la jumătatea anului

În trimestrul al doilea cifra de afaceri a companiei, care include posturile de televiziune ProTV, Acasa TV, Acasa Gold TV, Procinema, Sport.ro, ProTV Internaţional, ProTV Chişinău şi MTV România a fost de 36,3 milioane de dolari cu un profit operaţional de 5 milioane de dolari.

Rezultatele au fost anunţate miercuri dimineaţă de către grupul american CME (Central Media European), acţionarul companiei.

CME, o companie listată pe piaţa bursieră americană Nasdaq şi care are operaţiuni în Europa Centrală şi de Est, a raportat o cifră de afaceri de 378 milioane de dolari pentru semestrul întâi, cu un profit operaţional (OIBDA) de 61,2 milioane de dolari. În trimestrul al doilea, cifra de afaceri a fost de 211,2 milioane de dolari, iar profitul operaţional de 47,1 milioane de dolari.

"Până pe 3 iulie am încheiat complet tranzacţia cu acţionarii noştri majoritari, Time Warner şi Ronald Lauder, care ne-a permis reducerea datoriei companiei cu 185 milioane de dolari. În ciuda unei scăderi cu 7% a pieţei de advertising în prima jumătate a anului, veniturile au rămas constante în monedele locale, fiind susţinute de creşterea operaţiunilor diviziilor Media Pro Entertainment şi New Media, unde Voyo a devenit lider pe segmentul subscripţiei video-on-demand. În a doua parte a anului ne vom concentra în continuare pe reducerea gradului de îndatorare a companiei, menţinerea poziţiei de lider în audienţă şi cotă de piaţă, extinderea veniturilor din surse non-advertising şi obţinerea unui flux de cash pozitiv", a declarat Adrian Sârbu, preşedintele şi directorul executiv (CEO) al CME.

CME este o companie de media şi entertainment integrată, care operează în şase ţări din Europa Centrală şi de Est, acoperind o populaţie de 50 de milioane de persoane. CME are operaţiuni în Cehia, România, Slovenia, Slovacia, Croaţia şi Bulgaria. România şi Cehia sunt principalele pieţe ale CME.

CME operează prin trei divizii - broadcasting (canalele de televiziune), conţinut prin Media Pro Entertainment şi New Media. La jumătatea anului, divizia de televiziune a avut venituri de 329 milioane de dolari, Media Pro Entertainment de 96 milioane de dolari şi New Media de 9 milioane de dolari.

Adrian Sârbu, preşedintele şi directorul general al CME este acţionar al CME şi deţine în România mai multe active pe piaţa media printre care Ziarul Financiar şi Mediafax.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici