Computerul tău se numără printre cele 277.000 care nu vor mai funcţiona luni? Află unde poţi verifica

FBI a creat un site special care avertizează că în jur de 277.000 de computere din lumea întreagă nu vor mai dispune de internet de luni, în urma infectării cu DNS Changer Malware, în urmă cu circa un an. Numărul computerelor infectate a scăzut, de la circa 360.000 în aprilie.

1972 afișări
Imaginea articolului Computerul tău se numără printre cele 277.000 care nu vor mai funcţiona luni? Află unde poţi verifica

Computerul tău se numără printre cele 277.000 care nu vor mai funcţiona luni? Află unde poţi verifica (Imagine: Shutterstock)

Problema a apărut în urmă cu mai bine de un an, atunci când un grup de hakeri a derulat o falsă campanie publicitară online, pentru a prelua controlul a circa 570.000 de computere. Lucrând la anihilarea reţelei, agenţii FBI au constatat că în cazul în care vor opri serverele hakerilor, care controlau computerele infectate, victimele vor rămâne fără conexiune la internet. FBI a pus la punct o reţea sigură, apelând la o companie privată, care a instalat două servere menite să preia atribuţiile serverelor folosite de hakeri.

Dar sistemul va fi oprit luni 9 iulie şi, cum multe victime nici nu ştiu că au computerele infectate, probabil vor avea de suferit. Oricum, malware-ul hakerilor a creat probleme maşinilor infectate, afectând calitatea conexiunii la interent şi dezactivând antiviruşii.

Citeşte continuarea materialului pe businessmagazin.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici