Concurenţă acerbă la Opera din Iaşi, cunoscută pentru multiculturalism. Sute de balerini se luptă pentru cele 15 posturi disponibile

  • Balerinii străini vin să se angajeze la Opera Naţională Română Iaşi
  • Duminică au fost audiţii pentru postul de balerin
  • Din 243 de artişti înscrişi, au rămas 85, deşi sunt doar 15 posturi
330 afișări
Imaginea articolului Concurenţă acerbă la Opera din Iaşi, cunoscută pentru multiculturalism. Sute de balerini se luptă pentru cele 15 posturi disponibile

Bătaie pe postul de balerin la Opera Naţională Română Iaşi. S-au prezentat nu mai puţin de 243 de artişti din 20 de ţări precum România, Rusia, SUA, Japonia, China, Marea Britanie, Germania, Spania, Italia, Portugalia, Olanda, Belgia, Finlanda, Bulgaria, Canada, Australia, Argentina, Brazilia, Belarus şi Georgia. Astăzi, la audiţii au venit aproximativ 85, deşi sunt doar 15 posturi disponibile. 

„Ne putem permite să fim o atracţie pentru celelalte state, fie ele europene, fie din Orientul îndepărtat, dacă e să mă refer la cazurile balerinelor japoneze care performează pe scena Operei Naţionale Iaşi. Iaşiul, pe de altă parte, este un oraş care devine din ce în ce mai ofertant. Este un oraş cu diversitate, cu o largă arie artistică şi academică. A fost peste aşteptările mele, cel puţin, să văd 243 de concurenţi înscrişi în primă fază, din 20 de state”, spune Daniel Şandru, manager interimar Opera Naţională Iaşi.

Competiţia a fost extrem de strânsă, iar la audiţii s-au înscris şi doi balerini care performează deja pe scena ieşeană din anul 2018. Deşi salariul pe care îl primesc este minimul pe economie, ei vin aici pentru provocare.

„Am vrut să vin în Europa, să-mi dezvolt cariera de dansator. Am avut audiţii în diferite ţări, în Franţa, Germania, Italia şi din fericire am ajuns să rămân aici, în Iaşi. Am făcut foarte mulţi prieteni aici, în Iaşi, şi mă simt foarte aproape de comunitatea locală”, povesteşte Juan Cruz Luque, balerin.

„Am aflat despre România de pe internet şi îmi place în Iaşi. Îmi place mâncarea românească, spre exemplu shaworma, papanaşii şi mămăliga”, spune şi Saki Yoshino, balerină.

Venirea balerinilor străini la noi în ţară pentru a profesa nu este recentă. Este faimos cazul lui Johan Kobborg, iubitul celebrei balerine Alina Cojocaru care a demisionat după ce i se retrăsese titulatura de “director artistic al baletului”. Se pare că diferenţele de cultură pun uneori piedici ascensiunii profesionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici