CONFERINŢA RoNewMedia: Unul din patru români preferă să îşi facă cumpărăturile online de la companii sau prin portaluri din străinătate

Unul din patru români preferă să îşi facă cumpărăturile online de la companii sau prin portaluri din străinătate, susţine Dan Bulucea, country manager Google România.

147 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA RoNewMedia: Unul din patru români preferă să îşi facă cumpărăturile online de la companii sau prin portaluri din străinătate

CONFERINŢA RoNewMedia: Unul din patru români preferă să îşi facă cumpărăturile online de la companii sau prin portaluri din străinătate (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Ştie cineva care este procentul cumpărăturilor online e-commerce din România faţă de cele din afară? Circa 80% din cumpărături sunt de peste hotare: Amazon, eBay şi altele", a precizat Bulucea în cadrul evenimentului RoNewMedia.

Şeful Google România este de părere că antreprenorii locali trebuie să studieze cu atenţie stategia competitorilor din străinătate şi oferta acestora, scrie gandul.info.

"M-aş uita să văd ce fac ei. Nu cred că e neapărat preţul", a precizat Bulucea.

Mai mult, atât timp cât produsele şi serviciile oferite de companiile din România corespund nevoilor consumatorilor, aceştia nu vor alege un brand global în defavoarea unuia local. "Nu cred că românii sunt mai deschişi pentru a cumpăra din afară sau că au o aversiune faţă de jucătorii locali", a mai menţionat el.

O altă problemă sesizată de şeful Google în ceea ce priveşte viziunea companiilor online din România este faptul că "nu gândesc global" şi nu încearcă să îşi vândă produsele şi peste hotare. "Există agenţii de turism din străinătate care vin să facă business în România. Online-ul are frumuseţea de a fi global însă foarte puţine companii sunt interesate", a mai declarat Bulucea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici