Cristian Tudor Popescu: Jurnalism – proba tăcerii

Dacă tinerii reprezentanţi ai presei române prezenţi la conferinţa de presă de la Cotroceni ar constitui o breaslă, înzestrată cu spirit de corp profesional se ridicau şi plecau fără să pună vreo întrebare îndată ce preşedintele Băsescu îşi încheiase spiciul.

130 afișări
Imaginea articolului Cristian Tudor Popescu: Jurnalism – proba tăcerii

Cristian Tudor Popescu: Jurnalism – proba tăcerii (Imagine: Simona Dumitru/Mediafax Foto)

Cele comunicate de d-sa în legătură cu stabilitatea euro, competitivitate, productivitate, tratatul de la Lisabona erau reductibile la o frază: UE nu mai vrea derapaje economico-financiare ale statelor membre "păduchioase" care să poată duce la situaţii ca a Greciei, drept care se va implica, prin constrângeri suplimentare, în guvernarea acestor ţări.

Ceea ce nu poate să fie decât bine şi la vară cald. Faptul că dl Băsescu s-a uşor bătut cu cărămida-n piept, arătând că România se va opune procentelor de contribuţie la stabilitatea euro şi că nu va accepta condiţii suplimentare pentru admiterea în Schengen reprezintă numărul de "idependenţă" ceauşistă târzie cu care ne-a obişnuit de la o vreme. Deci, conferinţa de presă putea foarte bine să fie susţinută de purtătorul de cuvânt al Cotrocenilor, nu mai ştiu cum îl cheamă, că şomează din greu.

Citeşte mai departe editorialul C.T. Popescu pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici