Descoperire remarcabilă pentru istoria muzicii. Oamenii aveau instrumente din cele mai vechi timpuri

  • O echipă de arheologi a descoperit un flaut vechi de 1600 ani şi un inel în formă de cheie din bronz
  • Vestigiile au fost dezgropate în timpul săpăturilor de la Castelul Zerzevan situat în districtul Çınar din Diyarbakır, Turcia
321 afișări
Imaginea articolului Descoperire remarcabilă pentru istoria muzicii. Oamenii aveau instrumente din cele mai vechi timpuri

Sursa Foto- Chansey, Wikipedia Commons

O echipă de arheologi a descoperit un flaut vechi de 1600 ani şi un inel cheie din bronz. Aceste vestigii au fost dezgropate în timpul săpăturilor de la Castelul Zerzevan situat în districtul Çınar din Diyarbakır, Turcia. 

Castelul Zerzevan a fost construit în secolul 4 d.Hr. şi a servit drept ultima garnizoană a Imperiului Roman de Răsărit. A fost abandonat din secolul al 7-lea şi redescoperit în urma săpăturilor arheologice din 2014.

Castelul se află pe lista nominalizărilor de a deveni sit protejat din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind una dintre cele mai conservate fortăreţe din lume. Profesorul Aytaç Coşkun, cel care a condus săpăturile, susţine că flautul atestă interesul soldaţilor bizantini pentru artă şi muzică. 

Flautul, datat din secolul 4 d.Hr., a fost fabricat dintr-un os de vită pe care au fost realizate şase găuri. Inelul cheie era folosit pentru a deschide cuferele care adăposteau obiecte valoroase. Acesta datează din secolele 4-5 d.Hr. 

Profesorul mai declară că numărul vizitatorilor creşte pe zi ce trece de când castelul a crescut în popularitate.           

     

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici