Despre furturi de miliarde de dolari ale infractorilor cibernetici români, la "România, te iubesc!"

Corespondentul Ştirilor Pro TV Alex Dima va prezenta în ediţia de duminică a emisiunii "România, te iubesc!", difuzată de la ora 18.00, o anchetă despre infractorii cibernetici români, care numai anul trecut au furat din SUA un miliard de dolari, informează televiziunea.

195 afișări
Imaginea articolului Despre furturi de miliarde de dolari ale infractorilor cibernetici români, la "România, te iubesc!"

Despre furturi de miliarde de dolari ale infractorilor cibernetici români, la "România, te iubesc! " (Imagine: Shutterstock)

Unii conaţionali au ajuns pe bună dreptate spaima internetului, după ce au blocat funcţionarea unor instituţii sau după ce i-au lăsat pe alţii fără agoniseala din conturi.

Duminică, de la 18.00, corespondentul Ştirilor Pro TV Alex Dima prezintă la "România, te iubesc!" un război care se poartă deocamdată în mediul virtual, dar care începe să aibă consecinţe grave în lumea reală. Cei mai mulţi infractori cibernetici români sunt din Bucureşti, dar şi aerul de Alexandria, Râmnicu-Vâlcea şi Timişoara le prieşte la fel de bine. În timp ce unii blochează funcţionarea unor instituţii doar de dragul de a demonstra că pot face acest lucru, alţii au devenit hoţi în lumea virtuală. Numai anul trecut, infractorii cibernetici români au reuşit să fure din SUA nu mai puţin de un miliard de dolari.

"Justiţia din România e prea blândă cu hoţii de pe internet. Numărul victimelor a ajuns la sute de mii şi creşte. Oamenii care au rămas fără un cent în conturi aşteaptă acum dreptatea, în timp ce hoţii se plimbă liniştiţi prin România", declară Alex Dima.

"Poate este şi vina societăţii, că nu ştie cum să beneficieze de inteligenţa acestor oameni. Oricum ar fi, pericolul în lumea virtuală pândeşte la tot pasul. Pe internet ne gestionăm conturile, acolo ne facem prieteni şi acolo e o bună parte din munca noastră. Trebuie să învăţăm cum să ne apărăm cât mai bine. Lângă noi sau de oriunde din lume, cineva ne poate fura totul cu un singur clic", mai spune Alex Dima.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici