Dirijorul Daniel Barenboim a felicitat Corul Filarmonicii "George Enescu"

Dirijorul şi pianistul Daniel Barenboim, considerat "un titan al muzicii", a trimis o scrisoare de mulţumire şi felicitări Corului Filarmonicii "George Enescu", împreună cu care a interpretat "Quattro pezzi sacri", de Giuseppe Verdi, în cea de-a doua zi a Festivalului "George Enescu".

287 afișări
Imaginea articolului Dirijorul Daniel Barenboim a felicitat Corul Filarmonicii "George Enescu"

Dirijorul Daniel Barenboim (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Daniel Barenboim, care a susţinut două concerte extraordinare în cadrul acestei ediţii a Festivalului Internaţional "George Enescu", pe 1 septembrie - chiar în deschiderea Festivalului - şi pe 2 septembrie, a trimis o scrisoare de mulţumire şi felicitări Corului Filarmonicii "George Enescu", împreună cu care a interpretat în a doua zi a Festivalului "Quattro pezzi sacri", de Giuseppe Verdi, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti.

"Corului Filarmonicii 'George Enescu', cu recunoştinţă, pentru felul minunat în care au interpretat 'Quattro pezzi sacri' de Verdi. Felicitări!", arată textul scrisorii semnate de celebrul dirijor.

TITLURILE ZILEI

Un admirator al corului românesc, Daniel Barenboim şi-a dorit încă de la ediţia de anul trecut a festivalului să se întoarcă în România pentru a colabora cu Corul Filarmonicii "George Enescu".

Daniel Barenboim este, în acelaşi timp, director general muzical al teatrului La Scala din Milano, al Operei de Stat din Berlin şi dirijor pe viaţă al Orchestrei Staatskapelle Berlin. La 70 de ani, concertează deja de 60. Un dirijor şi un pianist fenomen, supranumit "un titan al muzicii", Daniel Barenboim este recunoscut în întreaga lume. Respectat şi pentru implicarea sa pacifistă şi socială - a înfiinţat Orchestra West-East Divan, care reuneşte tineri muzicieni israelieni şi arabi - Daniel Barenboim a fost invitat să poarte steagul olimpic, în cadrul ediţiei Jocurilor Olimpice din 2012, de la Londra, alături de Nelson Mandela.

Înfiinţat în anul 1950, Corul Filarmonicii "George Enescu" a interpretat toate capodoperele muzicii corale, de la lucrări de Monteverdi şi Bach, la partituri de Haydn şi Brahms, dar şi opusuri contemporane avangardiste. Intrat de mulţi ani în circuitul european, Corul Filarmonicii susţine turnee internaţionale, remarcându-se în săli de concert din Spania, Franţa, Italia, Bulgaria şi Grecia. Colaborează cu artişti de talie internaţională, printre care inclusiv cunoscutul dirijor american Lawrence Foster, de asemenea prezent în această ediţie a Festivalului.

Ediţia din acest an a Festivalului "George Enescu" a fost deschisă, pe 1 septembrie, printr-un concert susţinut de orchestra Staatskapelle Berlin, dirijată de Daniel Barenboim. La pian s-a aflat solistul Radu Lupu.

Festivalul Enescu se va desfăşura până pe 28 septembrie, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. Festivalul aduce pe scenele româneşti unii dintre cei mai mari artişti ai momentului, de la pianistul şi dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiş oriunde în lume - Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici