Drumul alimentelor "de la furcă la furculiţă", duminică, la "România, te iubesc! "

Drumul alimentelor "de la furcă la furculiţă", care trece prin pesticide, îngrăşăminte, antibiotice, antidepresive şi aditivi sintetici, constituie subiectul ediţiei de duminică a emisiunii "România, te iubesc!", difuzată de la ora 18.00 la Pro TV.

417 afișări
Imaginea articolului Drumul alimentelor "de la furcă la furculiţă", duminică, la "România, te iubesc! "

Drumul alimentelor "de la furcă la furculiţă", duminică, la "România, te iubesc! " (Imagine: Pro TV)

"Prin câte filtre trece mâncarea noastră, de la furcă la furculiţă?", se întreabă Anca Nastasi, corespondentul Ştirilor Pro TV, care analizează în ediţia din 28 aprilie a emisiunii "România, te iubesc!" cât de sănătoasă este hrana procesată şi ce legătură este între alimentaţia pe bandă rulantă şi maladiile de care suferă societatea modernă, informează Pro TV.

Paradoxal, deşi odată cu marea industrializare a agriculturii şi a procesării alimentelor drumul mâncării până în farfurie trebuia să fie mai sigur, iar mâncarea, mai sănătoasă, oamenii sunt tot mai vulnerabili tocmai pentru că lanţul de fabricaţie s-a lungit, este tot mai complicat, şi, în timp ce materia primă este produsă într-un colţ al lumii, ea este procesată în altul.

"Lanţul cuprinde tot mai multe pesticide, îngrăşăminte, antibiotice şi antidepresive, tot mai mulţi aditivi sintetici, tot mai mulţi conservanţi şi, nu în ultimul rând, tot mai multe organisme microscopice care azi suferă mutaţii şi produc maladii la care nimeni nu se gândea acum 50 de ani", atrage atenţia Anca.

Corespondentul Ştirilor Pro TV dezvăluie cum ar arăta o etichetă de pe o cutie cu lapte, dacă pe ea ar fi scris tot ce conţine: "Lapte proaspăt, produs din lapte din import Ungaria şi/sau Polonia, adăugat în apă + adaos de grăsimi din lapte obţinute prin separare mecanică, din lapte de la vaci hrănite cu mix de furaje din siloz de porumb tratat cu pesticide şi îngrăşăminte, combinat cu şrot de soia modificată genetic, furfural, arome şi conservanţi de furaje. Termenul de valabilitate este asigurat de conservanţi: nitrit de potasiu şi/ sau sorbat de potasiu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici