S-a lansat editura MEDIAFAX, ”o editură dedicată textelor, nu profitului”| FOTO, VIDEO

Editura Mediafax, ”o editură dedicată textelor, nu profitului”, s-a lansat marţi la Bucureşti, într-un eveniment la care Ion Cristoiu şi Adrian Sârbu au prezentat primele volume ale întreprinderii editoriale alături de Ion Scurtu şi Ion Traian Ştefănescu în dialog cu Marius Tucă.

3117 afișări
Imaginea articolului S-a lansat editura MEDIAFAX, ”o editură dedicată textelor, nu profitului”| FOTO, VIDEO

Editura MEDIAFAX s-a lansat astăzi cu volume scrise şi recomandate de Ion Cristoiu | VIDEO

”Căutam să înfiinţez eu o editură, ceea ce ar fi fost o sinucidere curată, ca să-mi public cărţile. Am avut o discuţie cu Adrian Sârbu şi am decis să facem o editură 50-50%, care, până la urmă, prin lansarea acestor prime patru volume se dovedeşte o editură serioasă”, a spus Ion Cristoiu.

Au fost prezentate două volume semnate de jurnalistul Ion Cristoiu, “Statul versus Corneliu Zelea Codreanu” şi “De la Fondul Antonescu, la conturile lui Ceauşescu”, dar şi primele exemplare din volumul semnat de Ion Traian Ştefănescu, „Întâlniri cu Nicolae Ceauşescu” ca şi colecţia de discursuri semnate de I.C. Brătianu, „Cuvintele unui mare român”.

”E un pariu, pariul meu a fost să îmi dovedesc mie şi să redescopăr faptul că şi jurnaliştii scriu. În ultimii 30 de ani, jurnaliştii scriu pentru ziare, pentru site-uri, pentru televiziune, dar au scris mai puţine cărţi. Unul dintre obiectivele acestei asocieri este să oferim o istorie a jurnalismului românesc, o istorie în lucrări, o istorie în autori, la fel ca şi o istorie a ceea ce înseamnă literatură non-fiction, că e vorba de literatură de business, pentru că domeniul MEDIAFAX şi Ziarul Financiar se referă la acest tip de conţinut, că e vorba de istorie, pentru că domnul Cristoiu e un fan al istoriei, acesta a fost motivul pentru care am acceptat pariul lui Ion Cristoiu (...) Aş vrea să câştige cei care scriu, care au texte, pentru că această editură, e puţin paradoxal ceea ce spun, nu e o editură dedicată profitului, e o editură dedicată textelor, scriitorilor şi, în primul rând, jurnaliştilor”, arată Adrian Sârbu.

Pentru Ion Traian Ştefănescu, o preocupare ţine de recurenţa elementelor deja întânite în raportarea la istorie: ”românii au această practică de a anatemiza propriul lor trecut. Când eram student, tot ce se petrecuse între cele două războaie mondiale era o nenorocire, totul absolut, până în 64, până la declaraţia de independenţă a Partidului. După ´89, regimul politic a fost definit ca regim ilegitim şi criminal, nici mai mult nici mai puţin. Mă frământă faptul că aşa cum gândeam eu până în 64, astăzi gândesc majoritatea tinerilor din lumea noastră cu privire la socialism”, a arătat autorul volumului lansat marţi.

Următorul volum anunţat în colecţia de cărţi redescoperite de Ion Cristoiu, deschisă cu „Întâlniri cu Nicolae Ceauşescu”, de Ion Traian Ştefănescu şi „Cuvintele unui mare român”, de I.C. Brătianu, este ”Predică în pustiu”, culegerea editorialelor pubicate în 1942 de Stelian Popescu, directorul ziarului Universul.

Astăzi, chiar dacă vrem să alăturăm unor lideri realizaţi, eroici sau tragici, cum sunt cei patru pe care îi pomenim în aceste cărţi, şi cum vor fi mulţi alţii, am vrea să adăugăm unul contemporan, nu avem. Dacă editura îşi doreşte să urmeze un crez, acesta este acela al promovării liderilor”, a arătat Adrian Sârbu.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Editura MEDIAFAX s-a lansat lansează marţi, ocazie cu care este programată lansarea a două volume semnate de jurnalistul Ion Cristoiu, “Statul versus Corneliu Zelea Codreanu” şi “De la Fondul Antonescu, la conturile lui Ceauşescu”, dar şi prezentarea primelor exemplare din volumul semnat de Ion Traian Ştefănescu, „Întâlniri cu Nicolae Ceauşescu” şi din colecţia de discursuri semnate de I.C. Brătianu, „Cuvintele unui mare român”.

”Deşi marţi se lansează două cărţi de-ale mele eu consider că evenimentul numărul unu îl reprezintă lansarea editurii Mediafax. Împreună cu cele două volume ale mele mai sunt lansate două titluri. Toate patru vorbesc despre o editură interesată într-o diversitate de subiecte, într-o diversitate de autori şi, mai ales, dacă judecăm şi după înfăţişarea cărţilor, într-o calitate ieşită din comun a cărţii. În ultima vreme se cultivă cartea scoasă pe hârtie de sac de ciment, cu coperte cât mai zurlii, cărţi care pleacă de la greeala că se vinde ceea ce este ieftin. Principiul editurii Mediafax este că se vinde ceea ce e bun”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Cristoiu, în calitate de director editorial al noii întreprinderi publicistice.

Lansarea oficială a editurii va fi realizată în prezenţa unui invitat aparte, nimeni altul decât însuşi ”Istoricul Clipei”, inepuizabilul Ion Cristoiu.

”E o colecţie administrată de mine, girată de mine, Ion Cristoiu, prin care aduc din uitare, pentru că multe cărţi, milioane sunt uitate, cărţi pe care le-am descoperit şi care eu cred că, asemenea lui Lazăr trebuie să învie şi să umble”, a spus Ion Cristoiu pentru MEDIAFAX.

De aproape trei decenii, MEDIAFAX îţi înfăţişează lumea în care trăieşti în cel mai obiectiv şi autentic mod posibil. Şi cum nimic nu e imposibil pentru agenţia de ştiri numărul unu din România,

Astfel, din 21 mai, prestigioasa news-agency îşi îmbogăţeşte portofoliul cu un nou şi spectaculos brand-extension, fără precedent pe piaţa de profil editura MEDIAFAX.

Urmăreşte LIVE evenimentul de lansare a Ediurii Mediafax pe www.mediafax.ro, www.gandul.info, www.descopera.ro, Facebook Mediafax.ro, Facebook Gandul si Facebook Descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici