Facebook va înfiinţa o reţea de socializare în China împreună cu o companie locală de Internet

Facebook a încheiat un acord cu compania chineză de servicii de Internet Baidu pentru înfiinţarea unei reţele de socializare online în China, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

98 afișări
Imaginea articolului Facebook va înfiinţa o reţea de socializare în China împreună cu o companie locală de Internet

Facebook va înfiinţa o reţea de socializare în China împreună cu o companie locală de Internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reţeaua nu va fi integrată serviciilor internaţionale ale companiei americane, au afirmat sursele. Acordul urmează mai multor întâlniri între directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, şi cel al Baidu, Robin Li, citate de Bloomberg.

Baidu, proprietarului celui mai popular motor de căutare pe Internet din China, intenţionează să se dezvolte pe segmentul socializării online, anunţa Li în februarie.

Zuckerberg a vizitat China la sfârşitul anului trecut şi a discutat cu reprezentaţi ai furnizorilor locali de servicii de Internet, printre care Baidu şi Sina. El s-a întâlnit, de asemenea, cu preşedintele China Mobile, Wang Jianzhou. Acesta din urmă a declarat că au analizat, printre altele, posibilitatea unei cooperări în China.

În februarie, Facebook a anunţat că deschide un birou în Hong Kong.

Guvernul chinez blochează unele site-uri, precum Facebook, Twitter şi YouTube, care nu respectă regulile privind cenzura.

China este cea mai mare piaţă de Internet la nivel mondial, cu 457 de milioane de utilizatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici