Gazprom comandă o tabletă PC de 3,7 milioane de dolari pentru directorul general Alexey Miller

Gazprom, cea mai mare companie din Rusia, vrea să comande o tabletă PC cu un preţ ţintă de până la 119,7 milioane de ruble (3,7 milioane dolari) pentru directorul general Alexey Miller.

363 afișări
Imaginea articolului Gazprom comandă o tabletă PC de 3,7 milioane de dolari pentru directorul general Alexey Miller

Alexey Miller (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gazprom Inform, divizie a Gazprom, a anunţat o licitaţie pentru proiectarea unei tablete bazată pe sistemul de operare iOS al Apple, care să îndeplinească aceleaşi funcţii ca cele asigurate de computerul personal al lui Miller, potrivit documentaţiei publicate pe site-ul grupului, relatează Bloomberg.

Tableta trebuie să pornească în maximum 5 secunde şi să suporte 3G, GPRS şi Wi-Fi. Aparatul va permite directorului general să monitorizeze afacerile Gazprom, de la producţia şi exportul de gaze şi până la generarea de energie.

"Tableta va asigura suportul informaţional pentru deciziile de management ale lui Miller menite să crească eficienţa Gazprom, fără ca directorul să fie nevoit să acceseze computerul desktop", a precizat grupul.

Acţiunile Gazprom, cel mai mare producător de gaze la nivel mondial, au scăzut cu 13% în acest an, în timp ce grupul încearcă să combată impactul cererii scăzute de carburanţi şi apelurile clienţilor europeni de a modifica un sistem vechi de 40 de ani prin care preţurile gazelor sunt stabilite în funcţie de cotaţia ţiţeiului.

Investitorii sunt îngrijoraţi şi de creşterea cheltuielilor grupului şi de reducerea dividendelor.

Preşedintele Vladimir Putin a cerut Gazprom, în februarie, să elimine "orice trage grupul în jos, precum şi să îmbunătăţească transparenţa şi să reducă cheltuielile".

Cererile de participare la licitaţia organizată pentru tabletă vor putea fi depuse până pe 22 iulie, iar rezultatele vor fi anunţate până la 31 iulie, potrivit Gazprom. Câştigătorul va furniza tableta până la 30 aprilie 2014, potrivit documentelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici