Google a lansat un serviciu online de consultanţă live în diferite domenii

Gigantul de internet american Google a lansat, marţi, un serviciu online de consultanţă, prin intermediul căruia utilizatorii pot primi contra unor taxe sfaturi de la profesionişti în diverse domenii, precum pierderea în greutate, probleme informatice şi bricolaj.

348 afișări
Imaginea articolului Google a lansat un serviciu online de consultanţă live în diferite domenii

Google a lansat un serviciu online de consultanţă live în diferite domenii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ce aţi spune dacă, prin intermediul unui singur click, aţi putea primi ajutor pentru rezolvarea unor probleme de IT, repararea unei conducte sparte sau rezolvarea temei pentru acasă?", i-a întrebat pe blogul său un responsabil al grupului american, Udi Manber, pe utilizatori.

Noul serviciu, denumit Helpouts, le propune utilizatorilor sprijinul prin intermediul unor sesiuni de consultanţă video. Acest serviciu este centrat în prezent pe opt domenii: Artă şi Muzică; Computere şi Electronice; Gastronomie; Educaţie şi Carieră; Modă şi Frumuseţe; Fitness şi Nutriţie; Sănătate; Casă şi Grădină.

Udi Manber a precizat că, în viitor, platforma va fi dezvoltată, urmând să fie incluse şi alte domenii de activitate pentru care specialişti vor oferi consultanţă.

Acest serviciu le permite utilizatorilor să se iniţieze în yoga, să descifreze cântatul la chitară şi să se perfecţioneze în limba franceză, punând în contact un internaut cu un alt internaut pasionat de aceste domenii sau cu un specialist în aceste domenii. Consilierea poate să ajungă pe această platformă şi la 240 de dolari, unele sfaturi fiind însă gratuite.

Potrivit Google, şi companii precum Sephora (care oferă servicii de frumuseţe), Weight Watchers (servicii în greutatea corporală) şi Rosetta Stone (servicii de predare a limbilor străine) vor oferi la rândul lor sfaturi prin intermediul noului serviciu.

Pe de altă parte, lansarea serviciului Helpouts reprezintă cea de-a treia tentativă a grupului american de lansare a unei reţele online de experţi după Google Answers şi Google Knol, potrivit analistului Greg Sterling.

Acesta a mai spus că platforma Helpouts le va permite companiilor să îşi promoveze serviciile, însă ele riscă să intre în concurenţă cu cei care oferă consiliere în mod gratuit pe internet, în special pe site-ul de partajare de fişiere video YouTube, deţinut tot de grupul Google.

Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, a lansat în ultimii ani noi servicii pentru atragerea de noi utilizatori şi venituri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici