Instanţa a dispus ca firma care a deţinut televiziunea OTV să intre în faliment şi dizolvare

Societatea Ocram Televiziune SRL - care a deţinut televiziunea OTV, căreia anul trecut Consiliul Naţional al Audiovizualului i-a retras licenţa audiovizuală - a intrat în faliment şi dizolvare, potrivit unei decizii recente a Tribunalului Bucureşti.

359 afişări
Imaginea articolului Instanţa a dispus ca firma care a deţinut televiziunea OTV să intre în faliment şi dizolvare

Instanţa a dispus ca firma care a deţinut televiziunea OTV să intre în faliment şi dizolvare

Societatea Mamitzu Production SRL a solicitat Tribunalului Bucureşti (TB), pe 30 noiembrie 2011, deschiderea procedurii insolvenţei în cazul societăţii Ocram Televiziune SRL, potrivit datelor publicate pe site-ul TB. Materia juridică în acest caz este falimentul.

Pe 28 martie 2012, Tribunalul a deschis procedura generală a insolvenţei în cazul societăţii Ocram Televiziune SRL.

Pe de altă parte, pe 26 martie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea administratorului judiciar Acsis Solv IPURL de confirmare a planului de reorganizare.

"În baza art.107 al.1 lit.B din Legea nr. 85/2006, dispune începerea procedurii falimentului şi sistarea stării de observaţie. În temeiul art.107 alin.2 din L.85/2006: Dispune dizolvarea societăţii debitoare SC Ocram Televiziune SRL. Încetează atribuţiile administratorului judiciar desemnat în cauză şi dispune ca plata retribuţiei acestuia de 10.000 lei exclusiv TVA să fie achitată din averea debitoarei. Numeşte lichidator judicar pe Acsis Solv IPURL, cu o retribuţie lunară de 2.000 lei, exclusiv TVA", se spune în hotărârea instanţei.

Conform aceleiaşi hotărâri, lichidatorul judiciar a trebuit să notifice toţi creditorii societăţii, în termen de 5 zile de la intrarea în faliment. Notificarea trebuie să cuprindă: termenul limită pentru înregistrarea creanţelor născute după deschiderea procedurii falimentului în vederea întocmirii tabelului suplimentar la 26.05.2014; termen de verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului suplimentar la 26.06.2014; termen pentru întocmitea tabelului consolidat la 26.07.2014.

Toate declaraţiile de creanţă vor fi însoţite de acte doveditoare şi vor fi supuse verificării, cu excepţia celor constatate prin titluri executorii şi a celor admise în tabelul definitiv.

De asemenea, instanţa a ordonat lichidatorului judiciar să sigileze şi să inventarieze bunurile din averea Ocram Televiziune SRL. Evaluarea bunurilor din averea debitoarei se va face în bloc, cât şi individual, în conformitate cu standardele internaţionale de evaluare şi ţinându-se seama de valoarea de piaţă în definiţia dată de Comitetul Internaţional pentru Standarde de Evaluare şi de Grupul European al evaluărilor de Active.

Lichidarea bunurilor din averea debitoarei va începe de îndată după finalizarea inventarierii şi evaluării, iar vânzarea lor se va face în condiţiile articolului 116-118 din Lege. Valorile imobiliare vor fi vândute în condiţiile Legii nr. 297/2004. Fondurile obţinute din vânzarea bunurilor de debitoare vor fi distribuite în ordinea stabilită de art. 121 din Lege, iar creanţele stabilite în cazul falimentului se vor plăti conform art. 123 din Lege.

În termen de 30 de zile de la numire, lichidatorul va întocmi un program de administrare a lichidării, iar, la fiecare 3 luni, calculate de la data începerii lichidării, va prezenta comitetului creditorilor un raport asupra fondurilor obţinute din lichidare, respectiv un plan de distribuire către creditori, plata remuneraţiei sale şi a celorlalte cheltuielile.

După ce bunurile din averea debitoarei au fost lichidate, lichidatorul judiciar va întocmi un Raport final de activitate şi îl va comunica tuturor creditorilor, debitoarei (Ocram Televiziune SRL) şi va fi afişat la uşa instanţei. După soluţionarea eventualelor contestaţii, la raportul final şi aprobarea lui de judecătorul sindic, lichidatorul judiciar va efectua distribuirea finală a tuturor fondurilor din averea debitoarei, iar fondurile nereclamate în termen de 30 de zile de cei îndreptăţiţi vor fi depuse în contul prevăzut de art. 4 alin. 4 din Lege.

La rămânerea ca irevocabilă a hotărârii de deschidere procedurii falimentului, toate actele şi corespondenţa emise de debitoare şi lichidatorul judiciar vor cuprinde, în mod obligatoriu şi cu caractere vizibile, în limbile română, engleză, franceză menţiunea "În faliment".

Următorul termen în acest dosar aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti este 10 septembrie 2014.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a retras licenţa televiziunii OTV pe 22 ianuarie 2013, în conformitate cu legislaţia audiovizualului, pentru neplata unor amenzi mai vechi.

Societatea Ocram Televiziune SRL, care deţinea licenţa televiziunii OTV, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012.

OTV a primit amenzi în valoare de 1,17 milioane de lei de la CNA, începând din anul 2009 şi până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvenţă.

Din 22 ianuarie 2013, Dan Diaconescu, cel care deţinea OTV, a încercat de mai multe ori să reia emisia postului, însă fără succes.

La momentul retragerii licenţei, asociaţii Ocram Televiziune SRL erau: Dan Diaconescu - asociat principal (80,1%) şi GMG Media Box SA (19,9%).

Acţionarii GMG Media Box SA erau la momentul respectiv: PSV Company SA (99,996%), Sorin Enache şi Constantin Druică (cu câte 0,002%), iar acţionarii PSV Company SA erau: Elbahold Limited (Cipru) - 54,422728%, Asociaţia salariaţilor din SNP Petrom SA (25 asociaţi) - 25%, PSV Company SA - 10,010714% şi acţionari persoane fizice (8577) - 10,566558%. Acţionar unic al Elbahold Limited (Cipru) era Berhill Limited (Cipru), al cărei acţionar unic era atunci Luca Liviu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici