Mihai Mălaimare: Ne pregătim să înfruntăm o populaţie care nu ne vrea

Directorul Teatrului Masca, Mihai Mălaimare, a declarat, marţi, la conferinţa "Teatrul stradal şi şansa întâlnirii", din cadrul Festivalului Naţional de Teatru (1 - 10 noiembrie), că actorii trebuie să fie pregătiţi să înfrunte o populaţie care nu are obiceiul de a merge la teatru.

56 afișări
Imaginea articolului Mihai Mălaimare: Ne pregătim să înfruntăm o populaţie care nu ne vrea

Mihai Mălaimare: Ne pregătim să înfruntăm o populaţie care nu ne vrea (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru că Ministerul Culturii a evacuat echipa teatrului său din sediu, Mălaimare a ales să joace în stradă împreună cu actorii şi astfel a descoperit acest tip de exprimare artistică.

"Am început instinctiv. Cronicarii ne ocoleau. Mai târziu veţi mulţumi cu căldură duşmanilor voştri. Cei care au vrut să desfiinţeze Teatrul Masca aproape că au reuşit, în 1992. Am avut două soluţii: să mă întorc acasă sau să continuu. Am continuat în stradă", le-a povestit Mălaimare studenţilor în faţa cărora a susţinut conferinţa.

Mălaimare a povestit că, anual, la sediul Teatrului Masca din Militari au loc cinci premiere de interior şi cinci premiere de teatru de stradă.

De asemenea, Masca face parte din proiectul "Oraşul de sub oraş", în cadrul căruia sunt prezentate spectacole la metrou.

În cadrul Festivalului Naţional de Teatru, la Masca are loc evenimentul "Măşti europene la... Masca" (4 - 8 noiembrie).

Invitata celei de-a IV-a ediţii a evenimentului este Claire Heggen, co-fondatoare a binecunoscutei companii franceze "Theatre du mouvement", care, în cadrul festivalului, va susţine un workshop cu titlul "Mijloacele teatrului de gest", precum şi două reprezentaţii ale spectacolului "Drumul" ("Le chemin se fait en marchant").

Întâlnirea lui Mălaimare cu publicul, la care au asistat câteva zeci de studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), a avut loc în cadrul seriei "Dezbateri, conferinţe şi întâlniri".

Conferinţa de miercuri, care urma să aibă loc la ora 11.00, la sediul UNATC, a fost anulată, deoarece participanţii, Anne Amezaga şi actorii din spectacolul "Copilul acesta", vor ajunge în Bucureşti abia joi.

Festivalul Naţional de Teatru (1 - 10 noiembrie), aflat la a XVIII-a ediţie, a fost deschis sâmbătă, cu spectacolul "Sunetul tăcerii/ The Sound of Silence", în regia lui Alvis Hermanis, pe muzică de Simon and Garfunkel, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici