MusiKlub, un post TV care a fost deţinut de Costi Ioniţă, se închide oficial. CNA i-a retras licenţa

Televiziunea MusiKlub, care a fost deţinută de cântăreţul şi producătorul muzical Costi Ioniţă, şi-a pierdut, joi, licenţa audiovizuală, aceasta fiind retrasă de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), care a constatat că acest post TV nu mai emite.

9428 afișări
Imaginea articolului MusiKlub, un post TV care a fost deţinut de Costi Ioniţă, se închide oficial. CNA i-a retras licenţa

MusiKlub, un post TV care a fost deţinut de Costi Ioniţă, se închide oficial. CNA i-a retras licenţa (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, situaţia licenţelor deţinute de societatea Happy Music SRL, respectiv MusiKlub şi Mynele TV.

La şedinţa CNA a fost prezent şi Răzvan Rădulescu, care a spus că este împuternicit să reprezinte societatea Happy Music SRL.

Răspunzând unei întrebări adresate de preşedintele CNA, Laura Georgescu, privind acţionariatul Happy Music SRL, Răzvan Rădulescu a spus că acesta este în curs de modificare, în sensul ieşirii oficiale a lui Costi Ioniţă din această societate.

TITLURILE ZILEI

"Se fac modificări, în mod normal era Costi Ioniţă cu Corina Boabeş. Ar trebui să fie Corina Boabeş 100%. Trebuie să iasă de la Registrul Comerţului noul certificat cu acţionar 100% Corina Boabeş. Trebuia să iasă de săptămâna trecută. Încă aşteptăm. Birocratic vorbind, Costi Ioniţă a predat acţiunile sale către Corina Boabeş, care este acum acţionar unic", a spus Răzvan Rădulescu.

El nu a avut documente pe care să le depună la CNA din care să reiasă modificarea acţionariatului.

În ceea ce priveşte televiziunea MusicKlub, Răzvan Rădulescu a spus că reprezentanţii Happy Music SRL au dorit să schimbe emisia acesteia "de pe transmisie satelitară pe comunicaţii electronice (prin cablu, n.r.)". "Nu este finalizată (această schimbare, n.r.) din câte am înţeles", a spus Rădulescu.

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de joi de reprezentanţii departamentelor de specialitate ale Consiliului, Happy Music SRL a solicitat CNA în anul 2013 modificarea licenţei audiovizuale a MusicKlub din satelit în reţele pentru comunicaţii electronice. Ei nu au depus însă toate documentele în acest sens. Totodată, din mai 2014, comunicarea cu reprezentanţii CNA a fost întreruptă de reprezentanţii Happy Music SRL, care nu au mai solicitat nimic şi nici nu au completat respectivul dosar.

În prezent, nicio reţea de cablu din România nu mai retransmite MusicKlub, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de joi.

În urma discuţiilor, CNA a decis să retragă licenţa audiovizuală a MusicKlub, pentru încălcarea articolului 57, alineatul 1, litera b din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Televiziunea de muzică house MusiKlub a primit licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului în octombrie 2007, în acelaşi timp cu Mynele TV, un alt post deţinut de societatea Happy Music SRL, ai cărei asociaţi erau la momentul respectiv Costi Ioniţă (50%) şi Corina Boabeş (50%).

Pe de altă parte, în prezent, şi televiziunea Mynele TV este în pericol să îşi piardă licenţa audiovizuală, din cauză că şi-a întrerupt emisia pe 15 decembrie, fără a anunţa oficial Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

CNA a fost informat pe 7 ianuarie 2015 că Mynele TV şi-a întrerupt emisia, fapt pentru care serviciul inspecţie al Consiliului a efectuat un control la această televiziune care difuza manele şi muzică de petrecere.

În urma verificării, în reţelele analogice şi digitale ale UPC România, care avea în grilă în mod curent Mynele TV, CNA a constatat că, în perioada 8-12 ianuarie (96 de ore), televiziunea nu mai era retransmisă. Ulterior, CNA am primit o adresă din partea societăţii de cablu Next Gen Communications (parte a Telekom România, n.r.) care informa Consiliul privind faptul că societatea a primit la rândul său o adresă de la Mynele TV prin care reprezentanţii televiziunii spuneau că postul TV şi-a întrerupt emisia din 15 decembrie 2014.

Pe de altă parte, ulterior, în urma demersurilor făcute de CNA, reprezentanţii Mynele TV au susţinut că ar fi trimis şi la CNA un fax, pe 15 decembrie 2014, prin care informau Consiliul privind întreruperea emisiei din motive tehnice. De asemenea, reprezentanţii Mynele TV au spus că intenţionează ca televiziunea să reînceapă emisia cel mai târziu pe 14 martie 2015.

Verificarea CNA a continuat, iar reprezentanţii Consiliului s-au deplasat la sediul din Bucureşti al societăţii Happy Music SRL şi au constatat că la respectivul imobil nu se află niciun reprezentant sau angajat al Mynele TV. De asemenea, CNA nu a reuşit să contacteze un reprezentant legal al societăţii la momentul respectiv.

În şedinţa CNA, Răzvan Rădulescu, reprezentantul Happy Music SRL, a susţinut că deţine dovada că a fost transmis faxul la CNA prin care Mynele TV a anunţat, pe 15 decembrie 2014, întreruperea emisiei din motive tehnice.

"A fost transmis în 15 decembrie, cu ajutorul unui fax eletronic. Avem confirmarea privind transmiterea în acea dată. Nu cunosc motivul pentru care nu a ajuns la dumneavoastră (...) Am anunţat că nu se mai poate face transmisia din motive tehnice, iar, în momentul de faţă, se lucrează la reluarea emisiei pe o altă frecvenţă de satelit, astfel încât să se poată relua transmisia în condiţii bune de funcţionare", a spus Răzvan Rădulescu.

El a mai spus că sediul Mynele TV este acelaşi şi că în respectivul spaţiu există doar echipamentul de emisie şi cel prin intermediul căruia este ridicat semnalul la satelit.

În cazul Mynele TV, CNA a amânat luarea unei decizii, urmând să reia discuţiile în acest caz într-o şedinţă următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici