Nicolae Manolescu: Pentru "Istoria critică" m-am revizuit pe mine însumi

Nicolae Manolescu a declarat joi, la lansarea volumului "Istoria critică a literaturii române", care a avut loc la Târgul de Carte Gaudeamus, că pentru realizarea volumului s-a revizuit pe el însuşi, fără a avea pretenţia de a revizui literatura română.

78 afișări
Imaginea articolului Nicolae Manolescu: Pentru "Istoria critică" m-am revizuit pe mine însumi

Nicolae Manolescu: Pentru "Istoria critică" m-am revizuit pe mine însumi (Imagine: Mediafax Foto)

Acesta a glumit cu Valeriu Stoica, aflat în public, spunându-i acestuia că, în perioada în care erau colegi de partid, nu reuşeau să strângă mulţimi la fel de mari ca cea de la lansarea cărţii sale.

Directorul editurii Paralela 45, Călin Vlasie, a declarat că apariţia volumului "Istoria critică a literaturii române", la care Nicolae Manolescu a lucrat peste 20 de ani, a fost "o adevărată dramă".

De altfel, Vlasie a declarat ulterior lansării că, în urmă cu cinci ani, l-a somat pe criticul literar să termine volumul. "Cartea reface o întreagă literatură, este a doua după istoria lui George Călinescu", a adăugat Vlasie, care a conchis că istoria lui Manolescu "va reîntoarce România la literatură".

Mircea Cărtărescu, prezent şi el la lansare, a declarat că "Istoria critică a literaturii române" este "o carte nobilă şi frumoasă".

Până la ora lansării, la care au participat câteva sute de persoane, potrivit reprezentanţilor editurii Paralela 45, au fost vândute peste 800 de exemplare, 50 în ultimele 50 de minute dinaintea evenimentului.

La Gaudeamus, volumul este disponibil la preţul de 200 de lei, preţul întreg fiind de 250 de lei. Potrivit lui Călin Vlasie, în fiecare zi a târgului sunt aduse noi pachete cu volume din "Istoria critică a literaturii române. 5 secole de literatură". Volumul are un cotor de 8 centimetri şi trebuie să fie executat manual.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici