Noua televiziune de documentare româneşti, Cinethronix, va începe să emită din 20 iunie. Postul va fi liber la retransmisie

Cinethronix, noua televiziune de documentare româneşti, cu difuzare prin cablu în Bucureşti, în zona de sud-est a României şi în Bulgaria, porneşte emisia luni, 20 iunie, de la ora 08:00, fiind liberă la retransmisie, a anunţat directorul televiziunii, Cosmin Nicolescu.

19038 afișări
Imaginea articolului Noua televiziune de documentare româneşti, Cinethronix, va începe să emită din 20 iunie. Postul va fi liber la retransmisie

Noua televiziune de documentare româneşti, Cinethronix, va începe să emită din 20 iunie. Postul va fi liber la retransmisie (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Directorul Cinethronix, administrator şi unic acţionar al societăţii Cinethronix Television Production SRL (din Constanţa), Cosmin Nicolescu, a anunţat presa data şi ora la care începe emisia noua televiziune.

"Cabliştii din toată ţara interesaţi de retransmiterea singurului post TV de filme documentare produse integral în România pot solicita avizul de retransmisie, postul fiind liber la retransmisie", a declarat acesta.

Grila de programe va cuprinde, în afara filmelor difuzate de sine stătător sau în serial (26 de minute per episod), documentare tematice care vor fi inserate în cadrul unor emisiuni generice, precum: "Cadre de memorie" (cu specific memorialistic şi turistic), "Dacica" (etnogeneza poporului român), "Călătorie în timp" (despre evenimentele istorice naţionale cu importanţă socială şi culturală), "Scurt Metraj" (eseuri cinematografice pe teme ştiinţifice, istorice, culturale), "Retronom" (o trecere în revistă a unor conflagraţii autpohtone sau europene, cu impact major în evoluţia istorică naţională şi continentală), "Vintage" (monografii ale unor localităţi, teatre, cinematografe celebre), "Selfie PTV" (o serie de scurtmetraje cu oameni care la prima vedere par simpli, dar au pasiuni extraordinare sau perfomanţe în domenii inedite), "Edificii", "Artefacte", "Portret în pixeli" (biografii ale unor personalităţi autohtone), "Lecţie deschisă" şi "After school" (programe dedicate elevilor şi liceenilor elaborate pe baza programei şcolare şi care vine ca o completare în imagini a informaţiilor predate la cursuri), "Premiera de sâmbătă/ duminică" (filme documentare din diverse domenii, difuzate în premieră).

Directorul noii televiziuni, Leonard Cosmin Nicolescu, a fost prezent la şedinţa CNA din 8 martie, în care s-a discutat (şi aprobat) solicitarea de licenţă.

Acesta a declarat atunci că societatea pe care o deţine este o casă de producţie de documentare cu tematică românească şi funcţionează de 11 ani, adăugând că o parte din documentarele realizate de aceast studio de producţie sunt deja difuzate de aproximativ 30 de televiziuni locale, precum Travel Mix, Naşul TV şi Neptun TV.

De asemenea, în şedinţa 1 iunie, CNA a aprobat solicitarea societăţii de autorizare a studioului Cinethronix, astfel încât televiziunea să poată emite.

Valoarea iniţială a investiţiei pentru această nouă televiziune este de 80.000 de euro, 50.000 de euro reprezentând cheltuiala pentru echipamente şi amenajarea de studio, iar 30.000 de euro pentru pregătirea emisiei – conform informaţiilor din şedinţa obţinerii licenţei.

Cosmin Nicolescu este directorul general al televiziunii Cinethronix, membru al Academiei Europene de Film (EFA Berlin) şi membru laureat al Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR) – în anii 2001, 2002, 2007, 2008, 2014.

Pentru alte detalii despre televiziune, intraţi aici .

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici