O aplicaţie cu ştiri şi imagini din The Washington Post va fi lansată pe tabletele Kindle Fire

O aplicaţie cu o selecţie de ştiri şi imagini ale publicaţiei americane The Washington Post va fi instalată pe tabletele Kindle Fire, într-o încercare de creştere a numărului de cititori ai cotidianului american, potrivit AFP.

76 afișări
Imaginea articolului O aplicaţie cu ştiri şi imagini din The Washington Post va fi lansată pe tabletele Kindle Fire

O aplicaţie cu ştiri şi imagini din The Washington Post va fi lansată pe tabletele Kindle Fire (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Jeff Bezos, fondatorul retailerului online Amazon, care produce în prezent eReader-ul Kindle, dar şi linia de tablete Kindle Fire, vrea să transforme cotidianul The Washington Post, pe care l-a cumpărat în 2013, într-o publicaţie naţională. Pentru atingerea acestei ţine, Jeff Bezos se va folosi de compania sa Amazon, potrivit businessweek.com.

Conform sursei citate, în ultimele câteva luni, un grup din interiorul The Washington Post a lucrat la o nouă aplicaţie care le va furniza utilizatorilor o selecţie de ştiri şi fotografii din portofoliul cotidianului. Această selecţie de ştiri şi imagini va fi reunită într-un format de tip revistă, similar cu cele cu care sunt obişnuiţi utilizatorii de tablete.

Aplicaţia va fi preinstalată gratuit pe noile tablete Kindle Fire, produse de Amazon, şi este de aşteptat să fie lansată la finalul acestei toamne, potrivit unor surse apropiate acestui proiect.

În acelaşi timp, aplicaţia va putea fi descărcată contra cost de pe tabletele care folosesc sisteme de operare concurente, iOS (Apple) şi Android.

Reprezentanţii The Washington Post au refuzat să comenteze aceste informaţii, în timp ce reprezentanţii Amazon nu au putut fi contactaţi.

Acest proiect face parte din strategia lui Jeff Bezos de a creşte numărul de cititori ai cotidianului The Washington Post pe suport digital.

Strategia a început să fie pusă în practică odată cu încheierea unor parteneriate între The Washington Post şi mai multe ziare americane. În baza acestor parteneriate, anunţate în luna martie, cotidianul american The Washington Post oferă acces online gratuit la conţinutul a şase ziare locale din SUA, Dallas Morning News, care apare în Texas, Honolulu Star-Advertiser din Hawaii, Toledo Blade din Ohio, Minneapolis Star Tribune din Minnesota, Pittsburgh Post-Gazette din Pennsylvanie şi Milwaukee Journal Sentinel din Wisconsin.

Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al Amazon, a anunţat în august 2013 că va cumpăra în nume personal, pentru o sumă de 250 de milioane de dolari, cotidianul The Washington Post.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici