O carte pe zi: „Avertizarea” de Michael Connelly

O povestea foarte palpitantă, care chiar îşi ţine cititorul cu sufletul la gură.

176 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Avertizarea” de Michael Connelly

O carte pe zi: „Avertizarea” de Michael Connelly

Povestitorul este un jurnalist, implicat până peste cap, care explamă la un moment dat: „De ce mai multe ori, jurnalismul nu este decât un exerciţiu de raportare a situaţiilor şi a întâmplărilor de interes public. Rar se întâmplă să ducă la doborârea unui politician corupt, o schimbare a legii sau arestarea unui violator. Când se întâmplă aceset lucru, satisfacţia este extrem de mare. Ştirile noastre despre Sfrâncioc au avertizat lumea şi poate că au şi slavat vieţi. Şi au trimis un violator la închisoare. Eram mândru de ce am realizat şi mândru să mă numesc jurnalist într-o epocă în care această meserie este atacată încontinuu.”

Semnalăm astăzi probabil una dintre cele mai bune cărţi poliţiste apărute în traducere românească în acest an, semnată de unul dintre maeştrii recunoscuţi ai genului. Pe o temă de strictă actualitate, în egală măsură uluitoare; porneşte de la ideea că cercetările legate de AND pot fi măsluite şi pot servi unor răufăcători care, în ciuda tututor avertismentelor şi precauţiilor luate în laboratoare, ajung să obţină date exterm de personale despre oameni/pacienţi şi utilizând informaţiile genetice, să profite de beteşugurile lor.

Jack McEvoy – scriu editorii -, reporter veteran care a ajutat la identificarea a doi criminali, are o aventură de o noapte cu o femeie care apoi este ucisă brutal. Implicat fără să vrea, McEvoy îşi dă seama că are de-a face cu un ucigaş cu o minte sclipitoare. Investigând cazul ajunge să facă descoperiri şocante: crima din Los Angeles e asemănătoare cu altele, săvârşite pe tot cuprinsul tării. Eludând poliţia, un criminal vânează femei folosindu-se de informaţia lor genetică.

Scotocind prin colţurile internetului ascuns, Jack e într-o cursă contracronometru pentru a proteja viitoarele victime şi a descoperi cine este criminalul.

O povestea foarte palpitantă, care chiar îşi ţine cititorul cu sufletul la gură.

„Un roman cu o tentă întunecată, dar care trebuie citit, mai ales de fanii genului care s-au gândit la un moment dat să îşi trimită AND-ul unein companii care se ocupă , pentru câteva zeci de dolari, cu testarea şi întocmirea arborelui genealogic.” (Kirkus Review)

Michael Connelly – Avertizarea. Traducere de Roxana-Cristina Gheorghe. Editura RAO. 386 pag

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici