O carte pe zi: „Boli provocate de stres. Sfaturi pentru persoanele care se consumă prea mult”

O carte despre stres, apariţia lui, bolile pe care le provoacă şi, mai ales, cum să scăpăm de stres: prin bunătate!

824 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Boli provocate de stres. Sfaturi pentru persoanele care se consumă prea mult”

O carte pe zi: „Boli provocate de stres. Sfaturi pentru persoanele care se consumă prea mult”

Dr. Tim Cantopher a studiat la University College din Londra, s-a pregătit ca psihiatru şi din 1983 este membru al Colegiului Regal al Psihiatrilor. Cartea pe care o semnalăm astăzi este a treia pe care a publicat-o.

Stresul, susţine Tim Cantopher, este cultural. Nu ceea ce se întâmplă ne provoacă stresul, ci ceea ce ne este teamă că se va întâmpla în viitor. Iar lucrurile cele mai de temut variază de la o cultură la alta. Altfel spus, învăţăm de ce să ne temem. Autorul precizează de la început ce nu este cartea sa: nu este o culegere de articole medicale despre afecţiunile provovcate de stres; nu este o carte de terapie cognitivă. Ci reprezintă o distilare a ceea ce a învăţat de la pacienţii lui- experienţele, greşelile lor, precum şi înţelepciunea acumulată. Cu o insistenţă pe bunătate, care te menţine sănătos – de altfel, un ultim capitol se şi cheamă „Scăpaţi de stres prin bunătate!”.

Scriu editorii: „Trei din patru adulţi se vor simţi copleşiţi de stres într-un anumit moment din viaţă – dacă nu cumva în mod constant. Deşi este o condiţie foarte subiectivă, un lucru este cert: prea mult stres şi incapacitatea de a rezista la acesta te pot îmbolnăvi.

Dr. Tim Cantopher a diagnosticat şi a ajutat sute de oameni suferind de boli provocate de stres şi, în această carte, ne prezintă concluziile trase după decenii de cunoştinţe acumulate. Ne ajută să înţelegem cauzele stresului (trecute şi prezente) şi să recunoaştem oamenii care îl pot agrava. Oferă tratamente şi strategii pentru a face faţă bolilor provocate de stres de care am putea suferi – fie că sunt fizice sau psihologice – şi ne sfătuieşte cum să ne vindecăm şi să nu ne mai îmbolnăvim.

Scrisă în stilul deja caracteristic autorului, împletind cunoştinţe deosebite prezentate pe înţelesul tuturor cu strategii foarte eficiente, această carte te va repune pe şinele spre starea de bine şi o viaţă mai calmă şi trăită mai frumos”.

Tim Cantopher - Boli provocate de stres. Sfaturi pentru persoanele care se consumă prea mult. Traducere din limba engleză de Roxana I.Nciolescu, Elena Arhire. Editura Litera, colecţia Introspectiv. 190 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici