O carte pe zi: „De vorbă cu criminalii în serie” de Christopher Berry-Dee

  • O carte pe zi: „De vorbă cu criminalii în serie” de Christopher Berry-Dee.
  • E aproape imposibil să obţii un singur interviu cu un criminal în serie.
  • Englezul Christopher Barry-Dee a intervievat peste 30.
  • Zece dintre ei îşi spun povestea în această carte sinistră, dar fascinantă.
204 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „De vorbă cu criminalii în serie” de Christopher Berry-Dee

O carte pe zi: „De vorbă cu criminalii în serie” de Christopher Berry-Dee

Christopher Berry-Dee, născut în 1948, este un cunoscut autor şi criminalist, considerat cel mai bine vândut scriitor de „true-crime“ din Marea Britanie. Este omul care stă de vorbă cu criminalii în serie.

„Criminalist de renume mondial – scriu editorii - , a câştigat încrederea ucigaşilor, a intrat în închisorile de maximă siguranţă în care se află aceştia şi a discutat cu ei în detaliu despre crimele lor şocante.

A folosit aceste interviuri pentru a realiza o carte uimitoare şi şocantă care, de la prima sa ediţie, a devenit un clasic al genului. Nu doar că relatează întâlnirile cu unii dintre cei mai malefici oameni din lume, dar şi reproduce, în cuvintele lor, crimele care i-au făcut să fie caracterizaţi astfel. Astfel, îi permite cititorului să arunce o privire în mintea celor care au comis cea mai gravă crimă dintre toate – au luat fără milă viaţa unei alte fiinţe umane.

Traseul presărat cu orori şi violenţe al criminalilor este descris prin interviuri unice surprinse în înregistrări audio şi video şi conduse de autor, din măruntaiele ascunse ale unora dintre cele mai dure temniţe.”

Cei zece criminali în serie asupra cărora Christopher Barry-Dee se opreşte în această carte sunt americani (nouă dintre ei) şi un britanic.

Iată un exemplu de scriere:

„Înaintea morţii sale, l-am intervievat pe Lucas (americanul Henry Lee Lucas) de mai multe ori. Pare un fel de zombi, dar unul binevoitor. Fără îndoială, amestecul de abuzuri fizice şi psihice din copilărie, drogurile, accidentele, cele patru pachete de ţigări pe zi, consumul excesiv de alcool şi dieta nepotrivită au provocat o degenerare progresivă a sistemului său neurologic.
Aşa cum punctează Joel Norris, <<conexiunile fizice dintre diversele zone ale creierului, sutele de milioane de întrerupătoare electromecanice care echilibrează sentimentele primare de violenţă cu comportamentul logic, ordonat social, pur şi simplu nu au funcţionat cum trebuie>>. Deci iată un om care, ca mulţi alţi ucigaşi de teapa sa, a murit emoţional şi social înainte de adolescenţă şi pentru care însăşi viaţa a devenit doar o căutare a satisfacerii nevoilor sale disfuncţionale, de la o zi la alta. Desigur, nimic din cele sugerate nu este vreo aluzie la faptul că Lucas era, după definiţia legii, nebun. Ştia diferenţa dintre bine şi rău. Ştia că trecea mult dincolo de limitele acceptate social şi nu a dat doi bani pe consecinţele, carnajul şi durerile pe care le a provocat în toţi anii aceia ai crimelor.”

Christopher Barry-Dee – De vorbă cu criminalii în serie. Cei mai diabolici oameni din lume îşi spun povestea. Traducere din limba engleză de Aloma Ciomâzgă-Mărgărit. Editura Litera. 384 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici