O carte pe zi: „Duşmani vechi, ameninţări noi” de Gordon Thomas

„Literalmente, o carte pe care nu o poţi lăsa din mâna” - The New York Times. O lectură indispensabilă pentru orice om interesat de Orientul Mijlociu şi de problemele internaţionale.

234 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Duşmani vechi, ameninţări noi” de Gordon Thomas

O carte pe zi: „Duşmani vechi, ameninţări noi” de Gordon Thomas

Gordon Thomas a fost un jurnalist de investigaţie galez (1933-2017), cu numeroase cărţi dedicate serviciilor secrete.

„Istoria secretă a Mossad-ului” a apărut în 1999 şi a fost tradusă în 16 limbi, inclusiv în română. Acesta este voluul al doilea.

„În lumea secretă a spionilor şi a operaţiunilor secrete, niciun alt serviciu de informaţii nu a rămas înconjurat, de-a lungul timpului, de legendă şi de mister ca Mossad-ul. Gordon Thomas demonstrează că, în ceea ce priveşte faimosul serviciu secret israelian, de foarte multe ori, adevărul întrece orice fantezie. Duşmani vechi, ameninţări noi prezintă istoria acestuia din anul 2000 până în zilele noastre. Cititorul va afla informaţii inedite despre întâlnirea secretă din 2013 a şefului de atunci al Mossad-ului, Tamir Pardo, cu omologul său din Arabia Saudită, în urma căreia Israelul spera să obţină sprijinul saudiţilor în vederea lansării unui atac asupra Iranului în cazul în care tratativele de la Geneva dintre cele două părţi eşuau. Va afla de ce Meir Dagan, fost director al serviciului secret israelian, s-a declarat împotriva unui asemenea atac. Va face cunoştinţă cu agenţii acestuia care operează în „partea întunecată” a internetului pentru a depista terorişti. Nu în ultimul rând, va descoperi ca Mossad-ul a jucat un rol important în apărarea ambasadei Israelului de la Cairo în timpul Primăverii Arabe. Toate aceste amănunte, precum şi multe altele la fel de interesante constituie sarea şi piperul unei lucrări pe cât de captivante, pe atât de instructive.”

Un volum care curpinde şi analizează istoria petrecută în timpul recent al vieţii noastre: căderea lui Saddam Hussein, Osama bin Landen, contrabanda nucleară pakistaneză, reţeaua terorii, creşterea puterii Chinei, Primăvara Arabă şi multe altele.

„Gordon Thomas, autorul unei istorii de referinţă a Mossad-ului, dezvăluie povestea celor mai cutezătoare şi mai ucigătoare acţiuni care fac din acest serviciu întruchiparea fermităţii şi a curajului.” The Independent

Gordon Thomas – Duşmani vechi, ameninţări noi. Istoria secretă a Mossad-ului din 2000 până în prezent. II. Traducere din limba engleză de Gabriel Mitrovici. Prefaţă de Cristian Troncotă. Editura Corint Istorie. 570 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici