O carte pe zi: „Fete de treabă”, de Laurie Elizabeth Flynn

„Acest thriller captivant şi plin de răsturnări de situaţie se concentrează asupra a două foste bune prietene care se întorc în campus pentru o reuniune de absolvire a colegiului” - Book Riot.

207 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Fete de treabă”, de Laurie Elizabeth Flynn

O carte pe zi: „Fete de treabă”, de Laurie Elizabeth Flynn

„Acest thriller captivant şi plin de răsturnări de situaţie se concentrează asupra a două foste bune prietene care se întorc în campus pentru o reuniune de absolvire a colegiului. Odată ajunse acolo, îşi dau rapid seama că sunt ţinta cuiva care caută să se răzbune pentru ceva întâmplat cu zece ani în urmă. Întunecat şi plin de tensiune, Fete de treabă prezintă un portret savuros şi curajos al complexităţii prieteniei şi ambiţiei sociale.“ Book Riot

Laurie Elisabeth Flynn a urmat studii de jurnalism, a lucrat ca model, locuieşte în statul candian Ontario, este autoare a trei romane pentru adolescenţi, iar cartea pe care o semnalăm astăzi este romanul său de debut în ficţiunea pentru adulţi.

Scriu editorii: „Multe s-au schimbat în viaţa Ambrosiei Wellington de la absolvirea colegiului, şi a muncit din greu ca să-şi creeze o viaţă nouă. Însă când primeşte o invitaţie la reuniunea de zece ani, în care o persoană anonimă a scris: <<Trebuie să vorbim despre ceea ce am făcut în noaptea aceea>>, Ambrosia constată că trecutul ei secret, precum şi oamenii pe care credea că i-a lăsat în urmă n-au dispărut pentru totdeauna. Amb se gândeşte obsesiv la ceea ce a făcut şi la cea împreună cu care a făcut totul: nonconformista Sloane Sullivan, Sully, fosta ei prietenă. Ajunsă la reuniune împotriva voinţei sale, Amb îşi dă seama că nu poate evita confruntarea cu trecutul, indiferent ce manevre şi stratageme încearcă să pună în practică”.

„Alternând între anii de colegiu ai Ambrosiei şi momentul prezent, Flynn dezvăluie grozăviile de care sunt capabile nişte puştoaice, construind suspansul până la finalul neaşteptat.“ – Electric Literature
Un thriller psihologic captivant, pe alocuri dur, cu întorsături neaşteptate şi un final surprinzător.

Merită citit.

Laurie Elizabeth Flynn – Fete de treabă. Traducere din limba engleză de Ana-Maria Iftimie. Editura Litera, colecţia Buzz Books. 367 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici