O carte pe zi: "Geniul din noi. Sfârşitul inteligenţei limitate şi ce înseamnă asta pentru noi"

O carte de popularizare a ştiinţei scrisă cu uşurinţă. Care explorează progresele actuale din domeniul îmbunătăţirii cognitive.

489 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Geniul din noi. Sfârşitul inteligenţei limitate şi ce înseamnă asta pentru noi"

O carte pe zi: "Geniul din noi. Sfârşitul inteligenţei limitate şi ce înseamnă asta pentru noi"

Scriu editorii: "În această carte David Adam explorează ultimele descoperiri din neuroştiinţă în legătură cu subiectul îmbunătăţirii sau ameliorării cognitive, al cărei scop este să schimbe modul în care funcţionează creierul şi mintea pentru a le face să funcţioneze mai bine şi mai rapid. Adam discută despre modul în care definim, măsurăm şi evaluăm inteligenţa umană, purtându-ne într-un tur fascinant al istoriei
cunoaşterii ştiinţifice cu privire la creier, de la cluburile de autopsie ale oamenilor de ştiinţă gentlemeni la studii de caz privind pacienţi cu probleme de sănătate mintală, dar cu abilităţi intelectuale de savanţi. Adam porneşte el însuşi într-o călătorie de descoperire a posibilităţilor oferite de îmbunătăţirea cognitivă, devenind cobai voluntar pentru aşa-zise droguri inteligente şi stimularea electrică a creierului pentru a-şi îmbunătăţi scorul IQ şi a intra în MENSA".

Tehnologia de scanare a creierului a devenit ceva obişnuit încă de la sfârşitul secolului XX. Imaginile colorate obţinute arată regiunile responsabile pentru tot felul de caracteristici umane, începând cu localizările neuronale ale iubirii şi urii şi terminând cu celulele cerebrale care stabilesc dacă o persoană preferă să bea Coca Cola sau Pepsi. Până acum oamenii de ştiinţă au respectat una din cele mai vechi reguli, priveşte, dar nu interveni. Acum oamenii de ştiinţă vor să intervină, să schimbe şi să îmbunătăţească creierul.

Dr. David Adam, redactor al revistei Nature, a fost anterior redactor al ziarului The Guardian, unde s-a ocupat mai mulţi ani de ştiinţă, medicină şi mediu.

O carte de popularizare a ştiinţă scrisă cu uşurinţă - s-a spus. David Adam scrie în introducere: "Această carte explorează progresele actuale din domeniul îmbunătăţirii cognitive. Ea abordează întrebările ştiinţifice şi etice care apar astfel. Vom cerceta ce este inteligenţa şi unde se află ea în creierul nostru. Şi vom descoperi cum poate fi ea modificată. Pentru că, fie că vă place sau nu, schimbarea va veni. Îmbunătăţirea funcţiei cognitive ne oferă promisiunea unui ajutor pentru cei care au nevoie de el. Şi, de asemenea, ajutor pentru cei care nu au nevoie. Vom investiga ambele situaţii".

David Adam - "Geniul din noi. Sfârşitul inteligenţei limitate şi ce înseamnă asta pentru noi". Traducere din limba engleză de Gabriel Stoian. Editura RAO. 282 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici