O carte pe zi: „Grădina zoologică”, de James Patterson

În mod cert, mulţi dintre eventualii cititori ai acestei rubrici vor fi văzut sau vor fi auzit măcar de serialul de televiziune de mare succes difuzat de CBS trei ani la rând (2015, 2016, 2017) - "Zoo". Scenariul a fost scris pe baza acestei cărţi a lui James Patterson.

392 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Grădina zoologică”, de James Patterson

O carte pe zi: „Grădina zoologică”, de James Patterson

Un roman science fiction de cea mai bună factură, terifiant chiar şi care pune pe gânduri orice cititor.

Jackson Oz este un zoolog american din California, iubitor de animale, care îşi câştigă existenţa, între altele, organizând safariuri în Botswana. Viaţa lui curge liniştit până în clipa în care - după ce doi lei evadează de la Grădina Zoologică din Los Angeles şi ucid mai mulţi oameni, înainte să fie capturaţi - mai bine de 100 de oameni cad victime unor atacuri inexplicabile ale animalelor sălbatice, lei în principal, în Botswana. Convins că nu este un accident nefericit, ci o epidemie, Oz încearcă să îi determine pe mai-marii planetei să acţioneze. Este etichetat rapid ca fiind un nebun care lansează teorii conspiraţioniste despre animalele care ar încerca să ia în stăpânirea lumea. După câţiva ani, când lucrurile se înrăutăţesc e chemat să ajute la găsirea unei soluţii.

Explicaţia fenomenului bizar şi cumplit este găsită după mai mulţi ani, întâmplător, în acţiunea omului asupra mediului înconjurător. Radiaţia telefoanelor mobile "coace" hidrocarburile emise în aer de automobilele şi aparatele oamenilor, creând o nouă hidrocarbură asemănătoare feromonilor care face o mare parte dintre animale agresive (mai precis maimuţele, leii, câinii, vulpile, şobolanii şi alte cîteva), acestea atacând doar omul al cărui sebum s-a modificat sub influenţa aceloraşi feromoni. Descrierile cu autostrăzile invadate de coloane de animale de-a dreptul turbate în marş sunt terifiante. Ar fi suficient ca omenirea să înceteze să mai meargă cu automobilele, eliminând gaze de eşapament, şi să mai vorbească la telefoanele celulare, pentru ca fenomenul cumplit să înceteze, până se va găsi o soluţie. Fireşte, nu se întâmplă aşa, pentru interdicţiile nu sunt pentru toţi. Care sunt continuările, veţi afla citind romanul, unul captivant.

James Patterson, Michael Ledwidge - "Grădina zoologică". Traducere de Andra-Elena Agafiţei. Editura RAO. 408 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici