O carte pe zi: L-au răpit pe Moş Crăciun!, de Stelian Ţurlea

„Un savant matusalemic din Rovaniemi a interpretat calendarul mayaş, transcis cu secole în urmă de un călugăr retras într-o mânăstire din Laponia. Un calendar transcris în rune. Savantul acesta a acceptat că a interpertat greşit.

134 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: L-au răpit pe Moş Crăciun!, de Stelian Ţurlea

O carte pe zi: L-au răpit pe Moş Crăciun!, de Stelian Ţurlea

A făcut o declaraţie publică: nu există niciun sfârşit al calendarului mayaş şi niciun sfârşit al lumii. Să ne bucurăm!”

Aproape tot timpul apar prezicători fatalişti ori interpreţi ai textelor biblice, sacre ori calendarelor vechi care susţin, fără argumente, că se apropie sfârşitul lumii şi omenirea trebuie să se pregătească pentru cele mai cumplite cataclisme. Numai în ultimele două decenii au înspăimântat oamenii zeci de asemenea predicţii catastrofale, cea mai notorie fiind interpretarea calendarului mayas care ar fi menţionat sfârşitul lumii în decembrie 2012. Nimic din toate aceseta nu s-a întâmplat, cum bine ştim.

Câteva dintre aceste preziceri catastrofale sunt menţionate în această carte, încă o fantezie de iarnă a autorului, care adaugă şi ultima predicţie: un cataclism va distruge lumea odată cu venirea lui Moş Crăciun, în acest an 2021.

Ca să nu se întâmple, Moş Crăciun este împiedicat să mai sosească cu sania cu daruri. Este răpit, în diferite locuri din lume, nicăieri însă cel adevărat, doar sosii ale lui. Moş Crăciun cel adevărat este greu de găsit, chiar în locurile sale de baştină, în apropierea Cercului Polar, printre elfi.

Profeţia a fost urmarea interpretării greşite a calendarului mayaş.

Finalul este, bineînţeles, optimist. Moş Crăciun există!

Stelian Ţurlea este autor a treizeci şi unu de romane, un volum de povestiri, unul de memorii, unsprezece cărţi de publicistică, zece cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şapte albume.

Stelian Ţurlea – L-au răpit pe Moş Crăciun! Fantezie de iarnă. Editura Integral. 112 pag

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carte,
cronică,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici