O carte pe zi: ”La cinci paşi de tine” de Rachael Lippincott, cu Mikki Daughtry şi Tobias Iaconis

„Pentru prima dată simt întreaga povară a fiecărui centimetru, a fiecărui milimetru din cei cinci paşi dintre noi. Îmi strâng puloverul mai aproape de corp şi intorc privirea spre teancul de saltele de yoga din colţ, încercând să nu dau atenţie faptului că distanţa aceasta va exista întotdeauna.”

746 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: ”La cinci paşi de tine” de Rachael Lippincott, cu Mikki Daughtry şi Tobias Iaconis

O carte pe zi: ”La cinci paşi de tine” de Rachael Lippincott, cu Mikki Daughtry şi Tobias Iaconis

La începutul lunii mai a intrat pe ecranele cinemat ografelor româneşti un film foarte vizionat – „La cinci paşi de tine”, în regia lui Justin Baldoni, cu Cole Sprouse şi Haley Lu Richardson în rolurile principale. Doi adolescenţi grav bolnavi, ale căror vieţi atârnă de un fir de aţă, se cunosc într-un spital şi se îndrăgostesc iremediabil. Aproape în acelaşi timp a ieşit pe piaţă şi cartea pe care o prezentăm acum.

Eroii cărţii (şi ai filmului) sunt Stella Grant şi Will Newman, doi adolescenţi atinşi de fibroză chistică, în grade diferite, adică o boală cumplită a plămânilor – ea aşteptând un transplant, el sperând cu un medicament nou şi revoluţionar să aibă efect. Altfel…Şi nu se pot apropia unul de celălalt fără să-şi rişte viaţa.

Scriu editorii: „Stella Grant simte nevoia să-şi planifice viaţa pas cu pas - poate pentru că plămânii ei bolnavi, pe care nu-i poate controla, i-o guvernează oricum, trimiţând-o periodic în spital, încă din copilarie. În momentul de faţă, Stella trebuie să-şi planifice foarte bine viaţa pentru a nu pierde locul pe lista beneficiarilor unui transplant de plămâni, care-i va asigura cinci ani de existenţă fără probleme. Pentru asta e obligată să stea în permanenţă la şase paşi de oricine i-ar putea transmite o infecţie pulmonară. Şase paşi. Fără excepţii.

Will Newman este exact persoana de care Stella trebuie să se ferească. Lui Will nu-i pasă de reguli, de tratamente, nu-şi respectă orarul de medicatie şi abia aşteaptă să împlinească optsprezece ani ca să-şi decidă singur soarta. Vrea să plece să vadă lumea - nu doar spitalele ei. Mai mult, Will o poate infecta pe Stella cu o bacterie mortală.

Şi, dintr-odată, cei şase paşi dintre ei nu mai par un spaţiu de siguranţă, ci o pedeapsă.”

Un roman emoţionant, pe care autorii îl dedică miilor de persoanedin toată lumea care suferă de fibroză chistică.

Rachael Lippincott, cu Mikki Daughtry şi Tobias Iaconis – La cinci paşi de tine. Traducere din limba engleză de Adriana Bădescu. Editura Litera. 287 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici