O carte pe zi: „Planurile Războiului Rece care nu s-au finalizat niciodată: 1945-1991”

La scurtă vreme după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, ostilitatea dintre statele capitaliste din Occident şi Uniunea Sovietică a născut Războiul Rece, căruia nu i-a scăpat nicio ţară, obligată într-un fel să se înregimenteze de o parte ori de cealaltă.

242 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Planurile Războiului Rece care nu s-au finalizat niciodată: 1945-1991”

Iar în cadul acestuia s-au conceput mulţime de operaţiuni pentru supremaţie, din fericire neduse la capăt. Despre acestea vorbeşte cartea pe care o semnalăm astăzi.

Un admirabil album despre ce ar fi putut să se întâmple. Scrisă într-un stil documentar consacrat şi uşor de citit, conţinând peste 250 de fotografii color şi alb-negru, hărţi şi ilustraţii, „Planurile Războiului Rece care nu s-au finalizat niciodată: 1945-1991” poate fi considerată cronica unei conflagraţii care nu a mai avut loc, în ciuda risipei de inventivitate şi resurse materiale şi financiare, care se va dovedi fascinantă pentru oricare dintre cititorii interesaţi de istoria secolului al XX-lea. Meticulos organizată, această carte explică contextul fiecărei operaţiuni planificate şi explorează ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi izbucnit un conflict real, care ar fi fost implicaţiile acestuia şi cum ar fi arătat lumea de astăzi, răvăşită de jumătate de secol de război.

Michael Kerrigan - Planurile Războiului Rece care nu s-au finalizat niciodată: 1945-1991. Lovituri de stat, asasinate şi atacuri nucelare: operaţiuni care nu au mai avut loc. Traducere de Alexandru Maniu. Editura RAO. 192 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici