O carte pe zi. „Reîntoarcerea în Reich” de Eric Lichtblau

164 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi. „Reîntoarcerea în Reich” de Eric Lichtblau

Eric Lichtblau este un jurnalist american laureat cu două premii Pulitzer – autor al best-sellerurilor „Naziştii de lângă noi” şi „Bush’s Law: The Remaking of American Justice”. A fost reporter pentru New York Times timp de 15 ani.

Scriu editorii: „<<Reîntoarcerea în Reich>> este remarcabila poveste a lui Fred Mayer, un evreu german care a fugit din Germania nazistă şi care s-a întors în teritoriile ocupate pentru a conduce o misiune secretă în spatele liniilor inamice. Recrutat de OSS, precursoarea CIA, Freddy a fost paraşutat în Alpii austrieci împreună cu refugiatul olandez Hans Wynberg şi dezertorul nazist Franz Weber. Înfruntând pericolul permanent, cei trei au reuşit să obţină şi să transmită informaţii vitale pentru aliaţi, contribuind semnificativ la efortul de război, cu doar trei luni înaintea victoriei. Mai mult, deşi a fost capturat de Gestapo şi torturat cu bestialitate, Freddy a reuşit în mod surprinzător să-l convinga pe liderul nazist al regiunii să se predea forţelor aliate care înaintau decisiv. O poveste impresionantă şi captivantă despre eroism, determinare şi spirit de sacrificiu.”

Ziaristul/autorul, care chiar l-a cunosct pe Fred Mayer, face o mărturisire înm introducerea cărţii sale: „Am vrut să-l cunosc pe Freddy. Scriam de ani de zile de ticăloşi – naziştii din timpul celui de-a Doilea Război Mondial şi nemernicii de azi din capitala Statelor Unite - iar povestea sa promitea o pauză care m-ar fi putut inspira. Am petrecut alături de el o după-amiază emoţionantă. Avea 94 de ani şi nu mai auzea prea bine, dar altfel părea remarcabil de sprinten. Trăia singur, putea încă să conducă automobilul. Putea şi să redea fără ezitare din memorie numele şi datele asociate cu povestea sa de război.”

La sfârşitul traducerii, un număr de pagini cu imagini alb negru poate fi foarte util poveştii. „Reintoarcerea în Reich este un admirabil reportaj istoric. Niciun cuvânt irosit, nicio pagină nu trebuie ratată în această minunată relatare a uneia dintre cele mai îndrăzneţe si de succes misiuni secrete din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, scrisă cu maiestrie de un scriitor fantastic de talentat.” (Alex Kershaw, New York Times)

Eric Lichtblau – Reîntoarcerea în Reich. Misiunea secretă a unui refugiat evreu împotriva Germaniei naziste. Traducxere din limba engelză de Adina Barvinschi. Editura Meteor Press. 350 pag.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici