O carte pe zi: „S-a întâmplat noaptea” de Marc Levy

  • O carte pe zi: „S-a întâmplat noaptea” de Marc Levy.
  • „Portretele personajelor sunt magnifice, cu neajunsurile şi trecutul lor…
  • Povestitorul fabulos ştie să-şi ţină cititorul cu sufletul la gură” - Le Figaro Littéraire.
257 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „S-a întâmplat noaptea” de Marc Levy

O carte pe zi: „S-a întâmplat noaptea” de Marc Levy

Un paragraf din cartea lui Marc Levy, cu totul altceva decât a fost obişnuit până acum cititorul acestui romancier, rezuma motivul acestei poveşti credibile şi incredibile totodată: „De ani întregi, se formase o alianţă compusă din oligarhi atât de bogaţi şi atât de puternici, încât nicio forţă nu-i putea opri. După ce puseseră mâna pe resursele energetice, agroalimentare şi farmaceutice, după ce preluaseră controlul şi supravegheau mijloacele de comunicare şi de informare - reţele sociale, canale de televiziune şi majoritatea ziarelor -, fiarele se pregăteau să lanseze ultima fază a planului lor. Decisivă şi fără întoarcere. Să ia în stăpânire ţările cele mai bogate, să le supună instalând guverne autoritare conduse de ai lor. China, Indonezia, India, Rusia, Turcia, Brazilia, ţările din Golf şi, de curând, şi Statele Unite... peste patru miliarde şi jumătate de oameni trăiau deja la cheremul lor; omenirea mergea lent în direcţia impusă de ei. Mai rămânea un focar de rezistenţă, un ultim bastion: Europa. Iar Baron, ambasadorul Alianţei, lucra s-o dărâme. Să dezintegreze ultimele democraţii pentru a domni în mod exclusiv asupra popoarelor şi a bogăţiilor lor. Înţelegeţi acum motivul care i-a împins pe Vital şi pe Malik să convoace Grupul de urgenţă? Monstrul cu mai multe capete... Ayrton Cash, Robert Berdoch, fraţii Kich, Schwarson, Ştefan Baron şi toţi cei cărora nu le cunosc încă numele... Ce puteau sa facă membrii Grupului 9 în faţa unor forţe atât de redutabile?”

Dar membrii acestui grup pot face mult. Nu sunt muţi, noar două inşi. Toţi în afara legii, dar acţionând d epareta binelui. Sunt prieteni şi îşi împărtăşesc secretele. Dar care nu s-au întâlnit niciodată, când trebuie să acţioneze ca un grup, altfel nu obţin rezultatul dorit. Toţi minţi strălucite, care stăpânesc extraordinar tainele computerelor şi a dispozitevelo ultrasofisticate cu care lucrează.

Acţiunea se desfăşoară într-un ritm precipitat, captivant, copleşitor la Oslo, Madrid, Paris, Tel Aviv, Istanbul, Londra şi Kiev.

„De 20 de ani – afirmă Marc Levy -, scriu ca să văd lumea în culori… Şi ca să mă liniştesc. La ce bun un scriitor, dacă nu ca să spună poveştile care atrag atenţia, ca să pună întrebări? Mi-am pus întrebări la fiecare pagină, în timp ce am desfăşurat Ancheta, decis, pasionat ca un reporter. (…) Aveam obiceiul să mă las antrenat de două personaje. De data asta, sunt nouă, iar eu am făcut tot ce-am putut ca să intru în grupul lor. Şi m-au acceptat. Iar anul acesta nu mai e nevoie să ne luăm rămas-bun de la ei la ultima pagină. Pentru că povestea continuă şi e departe de final. Bun venit în lumea celor nouă!”.

Citiţi acest roman impecabil!

Marc Levy – S-a întâmplat noaptea. Traducere din limba franceză de Ela Negreanu. Ilustraţii de Pauline Lėvêque. Editura Trei. 335 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
marc levy,
carte,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici