O carte pe zi: "Tura de noapte", de Michael Connelly

Un roman (şi o serie de romane) cu o detectivă în centru, la crearea căreia au servit drept inspiraţie mai multe doamne detectiv din LAPD, Poliţia din Los Angeles. Şi care este dedicat unui sergent in Biroul Şerifului din Los Angeles executat, împuşcat prin insignă, în octombrie 2016.

301 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Tura de noapte", de Michael Connelly

O carte pe zi: "Tura de noapte", de Michael Connelly

Cititorii fani ai genului poliţist îşi vor aminti cu certitudine de cel puţin două romane superbe ale acestui scriitor american Michael Connely - "Avocatul din limuzină", după care s-a şi făcut un film de mare succes, cu Matthew McConaughey în rolul principal (un avocat mereu pe drumuri care folosea bancheta din spate a limuzinei pe post de birou, Mickey Haller, şi care avea un frate vitreg poliţist, cu un nume aproape imposibil pentru majoritatea celor din jur, Hyeronimous Bosch, scurtat Harry Bosch, un tip inteligent şi extrem de răzbătător), şi "Jocul de domino".

Michael Connelly este unul dintre cei mai apreciaţi romancieri americani ai genului, tradus în zeci de alte ţări şi multiplu premiat.

Iată că celebrul scriitor revine pe piaţă cu o serie nouă în care introduce printre persoanjele faimoase ale genului o detectivă ce va ajunge, fără dubiu, la fel de îndrăgită.

Scriu editorii: "Detectiva Renée Ballard a fost mutată disciplinar în tura de noapte, după ce a înaintat o plângere de hărţuire sexuală împotriva şefului ei. Într-o noapte, Ballard are parte de trei cazuri aparent fără legătură: un furt de card de credit, o prostituată transgender, bătută, băgată în comă şi abandonată într-o parcare, şi cinci oameni ucişi într-un atac armat dintr-un club de noapte. Nu mult după aceea, fostul ei partener, care nu a spijinit-o atunci când a înaintat plângerea, este ucis în propriul garaj. În pofida faptului că întreg departamentul din care a plecat este împotriva ei şi o vrea exclusă, Renée nu se lasă şi încearcă prin toate mijloacele să rezolve cele trei cazuri ce se împletesc în mod ciudat şi vor scoate la lumină demonii din trecut".

Un roman cu întorsături neaşteptate, care nu-şi pierde suflul, cu personaje memorabile şi pe deasupra foarte bine scris. "Ballard este o forţă care va fi cu uşurinţă îndrăgită la fel de mult de la primul roman. Nu există nicio îndoială, Connely este un maestru al ficţiunii poliţiste iar Tura de noapte îi întăreşte această reputaţie" - Associated Press

Michael Connelly - "Tura de noapte". Traducere de Cristina-Mihaela Tripon. Editura RAO. 346 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici