O carte pe zi: „Ultimul oaspete”, de Megan Miranda

201 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Ultimul oaspete”, de Megan Miranda

Megan Miranda ne oferă un roman de suspans scris cu talent.

Scriu editorii: „Littleport, Maine, două oraşe într-unul singur: o destinaţie de vacanţă pentru cei înstăriţi, ale căror case se înşiruie precum mărgelele pe plajă, şi o mică aşezare portuară fără pretenţii pentru localnicii de rând, care îşi câştigă existenţa din turism.

În mod obişnuit, între o turistă bogată şi cineva din partea locului nu s-ar înfiripa niciodată o prietenie trainică; totuşi, vizitatoarea Sadie Loman şi localnica Avery Greer descoperă că au nenumărate lucruri în comun. Timp de zece ani, vară de vară, fetele sunt de nedespărţit. Asta până când Sadie este găsită moartă. Deşi poliţiştii merg pe varianta sinuciderii, există doi oameni care dau vina pe Avery pentru cele întâmplate: un detectiv din oraş şi Parker, fratele lui Sadie. Evident, Avery nu are de gând să stea cu braţele încrucişate şi este hotărâtă să îşi dovedească nevinovăţia, înainte ca lucrurile să scape de sub control.”

Povestea, fireşte e mult mai complicată. Un adevărat thriller psihologic. Avery Greer avea 14 ani când părinţii ei au murit într-un accident de maşină. Bunica ei, supravieţutioare, a crescut-o. La 18 ani Avery îşi ia o slujbă la propietăţile familei lui Grant Loman, pe malul mării, în orăşelul Littleport din statul american Maine. Acolo o cunoaşte pe Sadie, care-i devine prietenă. E ceva nu prea întâlnit, localnicii nu se amestecă cu bogaţii care vin vara să petreacă în casele de vacanţă proprietatea lui Loman. Sadie e şi ea o Loman, dar îi cumpără bunicii lui Avery casa în care trăieşte, îi plăteşte lui Avery studiile. Dar la o petrecere din vara anului 2017, Sadie moare – poliţia conclude că s-a sinucis. Peste un an, Avery începe să sape în toate informaţiile pe care le poate afla şi pe care nu prea le luase în seamă şi descoperă că prietena ei fusese asasinată, pentru că descoperise un adevăr îngrozitor despre accidentul în care muriseră părinţii lui Avery. Vinovat de accident fusese fratele ei, acoperit de tatăl lor, cu complicitatea unui poliţist corupt.
„Nimeni nu poate fi de încredere în acest thriller cutremurător scris de Megan Miranda, maestra suspansului. Ultimul oaspete este un roman pătrunzător, cu pericole la tot pasul şi răsturnări de situaţie neaşteptate care îi vor ţine pe cititori cu sufletul la gură. O lectură captivantă!” -  Mary Kubrica.

„Megan Miranda a creat încă o dată thrillerul de vară perfect!” - Riley Sager.



 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici