O sculptură de Edgar Degas şi un bronz de Picasso au fost vândute pentru sume record

  • „Mica dansatoare de 14 ani” („Petite danseuse de quatorze ans”), sculptură impresionantă de Edgar Degas, a fost vândută de către Casa de licitaţii Christie's New York, joi, pentru suma de 41,6 milioane de dolari - cel mai ridicat preţ oferit pentru o lucrare a sculptorului francez.
  • Şi un bronz de Picasso a primit un preţ record.
355 afișări
Imaginea articolului O sculptură de Edgar Degas şi un bronz de Picasso au fost vândute pentru sume record

FOTO Christie's New York

Cele două piese de colecţie au fost vândute la Casa de licitaţii Christie's New York, joi.
 
„Dansatoarea” lui Degas (1834-1917) este realizat dintr-un bronz fin şi înfăţişează o fetiţă balerină, într-o fustă de muselină,  poante cu panglică şi un accesoriu în păr. 
 
Bronzul rar de Picasso este o sculptură a „primei mari iubiri ale sale”, Fernande Olivier, transmite Casa de licitaţii. „Cap de femeie”, realizat în 1901, a fost vândut cu 48,48 de milioane de dolari, conform France24.
 
Cele două recorduri îl continuă pe cel de luni, când portretul lui Marilyn Monroe, realizat în 1964 de Andy Warhol, a fost vândut cu 195 de milioane de dolari, devenind cea mai scumpă operă de artă americană vândută vreodată. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici