Paleologu: Mă bucur că s-a renunţat la prostia privind comasarea muzeelor, ies în stradă dacă se reia

Deputatul PDL Theodor Paleologu a declarat că se bucură "tare mult" că premierul Victor Ponta a renunţat la proiectul "total idiot" de a comasa Muzeul Ţăranului Român cu Muzeul Satului, precizând că va ieşi în stradă dacă totuşi se va face comasarea.

114 afișări
Imaginea articolului Paleologu: Mă bucur că s-a renunţat la prostia privind comasarea muzeelor, ies în stradă dacă se reia

Deputatul PDL Theodor Paleologu (Imagine: Ştefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Theodor Paleologu a afirmat, la RFI, că proiectul comasării Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului era unul "total idiot".

"Mă bucur tare mult că a renunţat la idee. Eu n-am atacat public pe tema asta, deşi ştiam de proiectul ăsta chiar de dinainte de a începe întreaga tărăşenie. Pe subiectul ăsta am preferat să discut direct cu Victor Ponta, nu vreau să spun nimic despre conţinutul acestor discuţii (...). Nu voi face tărăboi public împreună cu ceilalţi decât atunci când voi vedea că acest proiect total idiot continuă. Dar cred că a renunţat, pentru că n-are absolut nici un sens să mai deschidă încă un front de bătălii publice pe o chestiune de genul ăsta", afirmă deputatul PDL.

În opinia sa, "ideea de comasare a celor două muzee este o imensă prostie, pentru că sunt două viziuni şi două limbaje muzeografice total diferite, este o cu totul altă viziune muzeografică!".

Paleologu spune că va participa la proteste de stradă dacă totuşi comasarea se va face: "Dacă se întâmplă ceva, vom ieşi în stradă, ca să apărăm Muzeul Ţăranului Român! E foarte clar acest lucru, ăsta e încă un subiect de ieşit în stradă, pe lângă Roşia Montană, pe lângă gazele de şist, pe lângă amnistia hoţomanilor, pe lângă legea şpăgii, o să mai avem un subiect să ieşim în stradă!".

Premierul Ponta afirmă că intenţia legată de Muzeul Antipa a fost crearea cadrului legal care să permită extinderea activităţii pe spaţii ale Muzeului Ţăranului şi atrageri de fonduri UE prin Ministerul Mediului, precizînd însă că a renunţat la idee pentru a evita noi neînţelegeri şi scandaluri.

El a susţinut că i-a explicat acest plan şi preşedintelui Traian Băsescu, care a înţeles avantajele pentru dezvoltarea Muzeului Antipa.

"M-a întrebat că de ce nu am spus aşa de la început. Eu l-am întrebat de ce se apucă să comenteze fără să mă întrebe pentru a înţelege exact despre ce e vorba", a relatat Ponta la România TV.

Premierul a explicat că nu era vorba despre desfiinţarea Muzeului Antipa, ci de mai mult spaţiu pentru desfăşurarea activităţii şi posibilitatea de a beneficia de fonduri comunitare prin intermediul Ministerului Mediului, dar că a renunţat la această idee pentru a nu genera noi neînţelegeri şi scandaluri politice.

Ponta a mai adăugat că, probabil, după ce disputele politice vor înceta, directorii celor două muzee se vor întâlni şi vor discuta mai bine această variantă.

Potrivit unei scrisori deschise adresate, marţi, de directorul Muzeului Ţăranului Român din Capitală, Virgil Niţulescu, premierului Victor Ponta, există un proiect de Hotărâre de Guvern care ar face ca Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" să treacă în subordinea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi imobilul care adăposteşte Muzeul Naţional al Ţăranului Român, în administrarea Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici