Pastila de Lectură: Scriitoarea Alina Purcaru recomandă ”Încălcând toate graniţele”, de Marina Abramović

  • Scriitoarea Alina Purcaru recomandă ”Încălcând toate graniţele”, de Marina Abramović
  • ”Eu în cartea aceasta găsesc foarte mult curaj şi foarte multă inspiraţie”
  • ”Cel puţin pentru perioada asta, dar nu doar pentru perioada asta, mi se pare esenţial”
  • Volumul ”Încălcând toate graniţele”, de Marina Abramović, a fost tradus la editura Trei prin Pandora M, în 2019
  • Alina Purcaru a publicat, printre altele, două volume de poeme, ”rezistenţă” (2016) şi ”Indigo” ( 2018)
146 afișări

Scriitoarea Alina Purcaru recomandă ”Încălcând toate graniţele”, de Marina Abramović.

 ”Criza m-a prins citind această carte, scrisă de Marina Abramović, care mi se pare senzaţională. Este biografia ei, sunt detaliate toate performance-urile pe care le-a făcut, relaţiile pe care le-a avut cu alţi artişti şi felul în care ea a transformat fiecare criză într-un moment în care a putut să creeze şi să îşi depăşească limitele”.

”Eu în cartea aceasta găsesc foarte mult curaj şi foarte multă inspiraţie”, spune Alina Purcaru. ”Nu se leagă de nimic material, e un soi de artă tranzitorie, imaterială care lucrează cu timpul şi cu relaţiile dintre ceilalţi. Cel puţin pentru perioada asta, dar nu doar pentru perioada asta, mi se pare esenţial”.

Alina Purcaru a publicat două volume de poeme,  ”rezistenţă” (Editura Cartea Românească, 2016) şi ”Indigo” (Editura Tracus Arte, Bucureşti, 2018). Este coautoare a romanului colectiv Rubik (Editura Polirom, 2008) şi coordonatoare a trei volume colective: ”Poveşti cu scriitoare şi copii” (Editura Polirom, 2014), ”10.000 de semne/Otros 10.000 caracteros” (antologie bilingvă de proză românească, în ediţie româno-spaniolă, apărută la Editura ICR în 2017) şi, împreună cu Paula Erizanu, a antologiei de poeme ”Un secol de poezie română scrisă de femei” (Editura Cartier, 2019).

A scris şi două cărţi  pentru copii, ”Catrina şi marele Domn Somn” şi ”Un unicorn în muzeul de oase” (ambele cu ilustraţii de Mihaela Paraschivu, publicate la Editura Cartier, 2017). Este membră PEN şi, în prezent, face parte din redacţia  revistei “Observator cultural”. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici