Patronul unei publicaţii din Dâmboviţa, suspectat că a şantajat primari. El a fost adus la IGPR pentru audieri

Patronul portalului de ştiri Dâmboviţa News, Bogdan Simion, suspectat că a şantajat mai mulţi primari din Dâmboviţa, cărora le-ar fi cerut să încheie contracte de publicitate pentru a nu publica articole compromiţătoare despre ei, a fost ridicat de anchetatori şi este adus la IGPR pentru audieri.

415 afișări
Imaginea articolului Patronul unei publicaţii din Dâmboviţa, suspectat că a şantajat primari. El a fost adus la IGPR pentru audieri

Patronul unei publicaţii din Dâmboviţa, suspectat că a şantajat primari (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

La ora transmiterii acestei ştiri, Mircea Bogdan Simion fusese ridicat de anchetatori şi va fi adus la Bucureşti, la Direcţia de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), unde va fi audiat.

Simion a fost ridicat de anchetatori în urma a două percheziţii, una dintre acestea fiind făcută la locuinţa sa din comuna Vulcana-Pandele.

Mircea Bogdan Simion, patron al portalului de ştiri Dâmboviţa News, este şi consilier local PDL în comuna Vulcana-Pandele.

Simion este suspectat că a şantajat mai mulţi primari din Dâmboviţa, cărora le-ar fi cerut să încheie contracte de publicitate pentru a nu publica articole compromiţătoare despre ei.

Potrivit Poliţiei Române, bărbatul, în vârstă de 41 de ani, i-ar fi şantajat pe primari cu publicarea unor articole compromiţătoare la adresa acestora, cerându-le să încheie contracte de publicitate de 200-500 de lei. 

"Suspectul ar fi contactat mai mulţi primari din judeţul Dâmboviţa, cărora le-ar fi  propus să încheie contracte de publicitate. Întrucât aceştia ar fi refuzat, suspectul ar fi publicat mai multe articole denigratoare, cu scopul de a-i determina să încheie respectivele contracte. Ulterior, pentru a evita publicarea altor astfel de articole, o parte dintre părţile vătămate ar fi fost de acord să încheie contractele de publicitate, astfel articolele denigratoare ar fi fost înlocuite cu unele pozitive", se precizează într-un comunicat de presă transmis miercuri de Poliţia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici