Platforma Catalog Bucureşti şi cinci "caiete de bune practici constructive", lansate joi

Platforma online catalogbucuresti.info şi cinci "caiete de bune practici constructive" pentru zonele construite protejate Mântuleasa, Negustori, Moşilor, Călăraşi şi Caimatei vor fi lansate joi, de la ora 19.00, în curtea Institutului Francez din Capitală, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

184 afișări
Imaginea articolului Platforma Catalog Bucureşti şi cinci "caiete de bune practici constructive", lansate joi

Platforma Catalog Bucureşti şi cinci "caiete de bune practici constructive", lansate joi

Catalog Bucureşti este o bază de date urbane care se găseşte la adresa catalogbucuresti.info, concentrată asupra clădirilor din cele 98 de zone construite protejate din Capitală.

Pe platforma interactivă, iniţiatorii demersului propun bucureştenilor să descopere patrimoniul oraşului direct pe hartă, unde pot citi despre fiecare clădire care îi interesează.

Proiectul îşi propune să semnaleze problemele cele mai frecvente din zonele construite protejate, care sunt clădirile monument istoric şi ce fel de arhitectură se găseşte în zonele cele mai impresionante din Capitală.

"Totodată, poţi învăţa despre cum să contribui la păstrarea identităţii oraşului, acordând mai multă atenţie contextului şi intervenţiilor pe care vrei să le faci asupra proprietăţii tale", notează cei de la Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN), care îşi descriu proiectul în termeni simpli: "Catalogul clădirilor pe care le iubeşti ...şi al celor pe care le dispreţuieşti ...al celor de care ţi-e milă ...al celor de care îţi pasă ...al celor de care îţi este frică".

Evenimentul de joi include un dialog cu coordonatorii proiectului ARCEN, cu arhitecţii implicaţi în realizarea Caietelor Catalog Bucureşti şi cu beneficiari ai imobilelor restaurate din zonele protejate ale Bucureştiului.

ARCEN a demarat, în anul 2017, o acţiune de colectare a zeci de mii de date pentru toate imobilele aflate în cele 98 de zone istorice ale Bucureştiului, cu ajutorul unor echipe de voluntari, arhitecţi, urbanişti şi ingineri, care va dura până la finalul anului 2020. Potrivit organizatorilor, Catalog Bucureşti aduce toate informaţiile necesare despre imobilele din zonele construite protejate ale Capitalei într-un singur loc, pe o platformă interactivă pe care oricine, de la autorităţi la locuitori, s-o poată folosi pentru documentarea şi justificarea intervenţiilor arhitecturale şi urbanistice, cât şi pentru îmbunătăţirea legislaţiei cu privire la patrimoniu. Cei de la ARCEN îşi prezintă demersul ca pe un proiect prioritar pentru Bucureşti, starea avansată de degradare a zonelor istorice, mutilările şi intervenţiile ilegale prezentând un pericol major pentru patrimoniul construit al oraşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici