PNL îl propune pentru funcţia de director al ICR pe jurnalistul şi scriitorul Iulian Tănase

PNL îl propune pentru funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR) pe jurnalistul şi scriitorul Iulian Tănase, se spune într-un comunicat al grupului PNL de la Senat, remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

667 afișări
Imaginea articolului PNL îl propune pentru funcţia de director al ICR pe jurnalistul şi scriitorul Iulian Tănase

PNL îl propune pentru funcţia de director al ICR pe jurnalistul şi scriitorul Iulian Tănase

Tănase este prezentat ca ”un valoros om de cultură, cu o vastă experienţă în publicistică şi mass-media” şi PNL consideră că propunerea trebuie susţinută de toate grupurile din Senat, întrucât numirea ar arăta ”o stare de normalitate pentru o instituţie fanion a diplomaţiei culturale româneşti”.

Iulian Tănase a fost redactor la Academia Caţavencu (1997–2010) şi realizator de programe la radio Guerrilla (2004–2010). Din 2010 este redactor la revista Kamikaze.

Printre volumele pe care le-a publicat în ţară se află: Ingerotica (1999); Poeme pentru orice eventualitate (2000); Iubitafizică (2002); Sora exactă (2003).

”A primit premiul Hubert Burda pentru tineri poeţi din Europa de Est şi premiul pentru proză din cadrul Festivalului de Literatură de la Graz”, se spune în comunicatul PNL.

Radu Boroianu, vicepreşedinte al Partidului Liberal Reformator, a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX că se află în negocieri pentru preluarea şefiei Institutului Cultural Român (ICR), subliniind că lucrurile nu sunt sigure.

Radu Boroianu a spus că "este unul dintre administratorii culturali cunoscuţi în România". "Sigur că numele meu a fost vehiculat, dar sunt proceduri care sunt complicate. Întâi să vedem dacă se formalizează măcar", a completat acesta.

Lilian Zamfiroiu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR), aceasta fiind înregistrată săptămâna trecută la cabinetul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Prin urmare, consider că misiunea pe care mi-a încredinţat-o Senatul României la 25 iunie 2013 poate sa ia sfârşit acum, eu urmând a mă întoarce la cariera diplomatică şi fiind pregătit să fac faţă unor noi provocări profesionale", se arată în cererea de demisie a lui Lilian Zamfiroiu.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici