Ponta: Am reţineri privind propunerea ca Rareş Bogdan să fie preşedinte director general al TVR

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că are reţineri faţă de propunerea ca Rareş Bogdan să preia funcţia de preşedinte director general al TVR, el arătând că preocuparea sa este ca TVR să devină un serviciu dorit de români, dar care să cheltuie mai puţin în această perioadă dificilă.

1380 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am reţineri privind propunerea ca Rareş Bogdan să fie preşedinte director general al TVR

Rares Bogdan (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Propunerea pentru preşedintele director general va aparţine PNL. Nu ştiu să existe o propunere oficială în acest moment, dar există o propunere neoficială, înţeleg, confirmată chiar de domnul Antonescu", a spus Ponta, într-o emisiune a postului Antena 3.

Întrebat dacă este vorba de Rareş Bogdan, Ponta a răspuns afirmativ.

Chestionat dacă susţine şi el această propunere, Ponta a precizat: "Dacă colegii liberali o vor face, o să să discutăm atunci".

Întrebat dacă are reţineri, Ponta a răspuns: "Evident că am reţineri. Dar nu cred că e corect să vorbim despre un alt jurnalist".

Ponta a spus că problema sa ţine de faptul că Televiziunea publică a fost anul trecut practic în pragul colapsului, iar în acest moment situaţia este "extrem de gravă".

"Noi am garantat un împrumut destul de mare cu care s-au plătit nişte disponibilizări, s-au mai plătit nişte investiţii. Situaţia actuală este însă în continuare extrem de gravă", a spus Ponta.

El a precizat că TVR are un buget în jur de 150 de milioane de euro şi are audienţe mici.

"Preocuparea mea este dacă putem să facem din Televiziune publică un serviciu dorit de români şi care să cheltuiască mai puţin în aceste vremuri dificile, că banii aceia, în loc să-i dau la TVR, aş putea să-i dau la şcoli sau la spitale", a menţionat Ponta.

El a spus, în contrapartidă, că Radioul public este lider de piaţă şi a făcut profit.

"Deci contează foarte mult managementul", a subliniat Ponta.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că au existat unele discuţii informale pentru ca omul de televiziune Rareş Bogdan să fie propus pentru şefia TVR.

Antonescu a afirmat că mai rămâne un subiect în discuţie validarea propunerii PNL pentru şefia TVR la nivelul Parlamentului, în persoana lui Rareş Bogdan. El a menţionat că subiectul susţinerii lui Rareş Bogdan la şefia TVR a fost discutat între liderii USL.

"În legătură cu televiziunea, au existat nişte discuţii şi se convenise, de principiu şi din nou informal, nu printr-o vreo decizie a USL, să propunem pe omul de televiziune, pe omul de presă Rareş Bogdan", a spus Antonescu.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat luni, la finalul reuniunii grupului senatorilor PSD, că partidul pe care îl conduce nu va face o propunere pentru şefia TVR, afirmând că aşteaptă propunerea din partea PNL.

Premierul Victor Ponta a fost întrebat dacă social-democraţii vor avea o nominalizare la şefia TVR. "Noi nu facem nicio nominalizare la TVR", a răspuns Ponta.

Ulterior, el a fost întrebat dacă PSD nu îl va nominaliza pe Valentin Nicolau pentru a conduce interimar TVR. "Nu, aşteptăm propunerea colegilor liberali şi după aceea discutăm", a mai spus Ponta. Liderul PSD a admis, totuşi, că la nivelul partidului s-a discutat despre varianta propunerii lui Nicolau.

Surse politice au declarat, luni, pentru MEDIAFAX că PSD îl va susţine la şefia TVR pe Valentin Nicolau în Comisiile de Cultură.

Printre numele vehiculate anterior pentru şefia TVR se numărau Rareş Bogdan şi Niels Schnecker, după ce, marţi, Claudiu Săftoiu şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că o eventuală nominalizare a unui candidat pentru funcţia de preşedinte director-general al SRTv de către PSD ar însemna "o încălcare a unor înţelegeri care s-au făcut în baza algoritmului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici