Preşedintele Camerei: Cu presa mă înţeleg cum mă înţeleg şi cu nevasta. Am zile bune şi zile în care nu vorbim

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, le-a vorbit, joi, copiilor veniţi să viziteze Palatul Parlamentului, despre relaţia lui cu presa: "Cu presa mă înţeleg cum mă înţeleg şi cu nevastă-mea. Am zile bune şi am zile în care nu vorbim. Am o relaţie foarte bună cu presa, dar şi momente în care fug".

249 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Camerei: Cu presa mă înţeleg cum mă înţeleg şi cu nevasta. Am zile bune şi zile în care nu vorbim

Valeriu Zgonea (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Zgonea a făcut aceste precizări după ce a fost întrebat de copii cum se înţelege el cu ziariştii.

"Cu presa mă înţeleg cum mă înţeleg şi cu nevastă-mea. Am zile bune şi am zile în care nu vorbim. Mă înţeleg foarte bine cu ei (cu ziariştii -n.r.). Am o relaţie privilegiată, sunt printre puţinii parlamentari care au o relaţie foarte bună de ani de zile cu presa, dar am şi momente, aşa cum v-am spus şi la mine în cabinet, în care fug. Mă ascund, pentru că sunt întrebări la care e bine ..., există un proverb românesc: ce nu vorbeşti, nu se pune şi e bine să nu răspunzi atunci, dar, de obicei, sunt unul dintre privilegiaţii Parlamentului şi am avut o relaţie extraordinară cu presa în ultimii 12 ani de când sunt parlamentar", a spus Valeriu Zgonea.

El a arătat că a învăţat multe de la presă şi că, aşa cum "femeia te ridică, femeia te coboară", aşa este şi cu mass-media. "M-a şi învăţat foarte mult, m-a şi ajutat presa, dar ştiţi cum e şi în viaţă: femeia te ridică, femeia te coboară, aşa e şi cu presa. Dacă nu eşti atent şi nu eşti serios în ceea ce faci ....".

Zgonea le-a arătat copiilor atât sala de plen, cât şi biroul său de preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar şi uşile pe care el iese atunci când este aşteptat de presă şi nu vrea să dea declaraţii.

"Ăsta este cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, locul în care preşedintele Camerei îşi desfăşoară activitatea când nu este în plen, mai face şi negocieri din când în când. De aceea sunt mai multe uşi, după cum aţi observat, dacă presa vine pe acolo, noi fugim pe acolo, dacă ne prinde pe acolo, noi fugim pe aici şi mai există o uşă secretă pe care nici presa nu o ştie, dacă se întâmplă ca presa să fie în cele trei puncte", le-a povestit Valeriu Zgonea copiilor.

El a precizat că a dorit, în calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să existe o zi a Porţilor deschise pentru copii, menţionând că în curând va fi şi "o zi deschisă pentru ziarişti". "O să aveţi în curând şi o zi deschisă pentru ziarişti, în care o să aveţi acces la lucruri la care nu aţi avut în ultimii 23 de ani, ca să vedeţi şi o altă faţă a acestui Parlament", a adăugat Valeriu Zgonea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici