Profitul Google a crescut anul trecut cu 54%

Google a încheiat anul trecut cu un profit net de 6,52 miliarde de dolari, mai mare cu 54% faţă de rezultatul din 2008, în timp ce veniturile s-au majorat cu 8,5%, la 23,65 miliarde de dolari, a anunţat compania, însă cifrele din ultimul trimestru al lui 2009 au dezamăgit investitorii.

13 afișări
Imaginea articolului Profitul Google a crescut anul trecut cu 54%

Profitul Google a crescut anul trecut cu 54%

Google se numără printre primele companii din zona IT care au depăşit anul trecut recesiunea, însă raportul financiar pentru ultimele trei luni, publicat joi, a determinat scăderea acţiunilor gigantului online cu peste 4%.

Profitul anunţat a fost peste estimările analiştilor, însă veniturile s-au plasat sub unele prognoze ceva mai optimiste, transmite Reuters.

"Aşteptările au crescut pe măsură ce se apropiau de momentul raportării, şi au reuşit chiar să afişeze cifre solide, dar nu au avut de arătat nimic excepţional. Cred că acţiunile Google vor recupera pierderea. Nu cred că se vor prăbuşi", comentează un analist.

Veniturile Google au crescut în trimestrul al patrulea al anului trecut cu 17%, la 6,67 miliarde de dolari, iar profitul s-a majorat de peste cinci ori, la 1,97 miliarde de dolari.

Acţiunile Google, care au scăzut cu 12% de la maximul ultimelor 52 de săptămâni înregistrat la începutul lunii ianuarie, au fost afectate şi de problemele din China. Google a anunţat săptămâna trecută că ar putea renunţa la operaţiunile din China, după un atac informatic asupra serviciilor companiei şi după decizia de a nu mai cenzura rezultatele căutărilor pe internet, măsură impusă de autorităţi.

Directorul general al Google, Eric Schmidt, a declarat joi, odată cu prezentarea rezultatelor, că divizia chineză nu a suferit schimbări, dar compania va lua unele măsuri în scurt timp.

Alţi manageri au anunţat, în cadrul aceluiaşi eveniment, că Google va derula investiţii importante în acest an, pentru a-şi menţine poziţia de lider global al industriei căutărilor online, dar şi pentru a se extinde pe noi pieţe.

Microsoft şi Yahoo! se apropie tot mai mult de Google pe piaţa căutărilor şi advertisingului online, iar lansarea telefonului Nexus One pune grupul în concurenţă strânsă cu Apple.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici