Raportul TVR, trimis de BP la comisii cu termen o săptămână. Ludovic Orban: PSD vrea decapitarea lui Tănase

Conducerea Parlamentului a decis, miercuri, ca raportul de activitate al TVR pe 2014 să fie trimis la comisiile de cultură şi de buget-finanţe cu termen o săptămână pentru aviz, liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, susţinând că PSD vrea "decapitarea lui Stelian Tănase de la conducerea TVR".

178 afișări
Imaginea articolului Raportul TVR, trimis de BP la comisii cu termen o săptămână. Ludovic Orban: PSD vrea decapitarea lui Tănase

Raportul TVR, trimis de BP la comisii cu termen o săptămână. Ludovic Orban: PSD vrea decapitarea lui Tănase (Imagine: Cristi MOvila/Mediafax Foto)

"Convocarea Birourilor Permanente reunite a fost făcută numai pentru a satisface nişte obiective meschine ale PSD, acelea de a grăbi decapitarea lui Stelian Tănase de la conducerea TVR. În conformitate cu legea, TVR, Societatea de Radiodifuziune şi CNA au obligaţia de a depune raportul de activitate anual. Aceste rapoarte de activitate trebuie depuse până la 15 aprilie, urmând să fie dezbătute în comisiile de cultură ale celor două Camere", a spus Orban, după şedinţa Birourilor Permanente reunite.

El a susţinut că "PSD nu a vrut să trimită către comisiile de cultură şi de buget-finanţe decât raportul în cazul TVR" şi ar fi refuzat să trimită spre dezbatere raportele de activitate ale CNA şi SRR.

Potrivit lui Orban, "singurul raport pe care s-au grăbit să-l trimită comisiilor de cultură a fost raportul TVR, dându-se un termen de o săptămână pentru adoptarea raportului comisiilor de cultură şi buget".

Potrivit legii, rapoartele de activitate ale instituţiilor aflate în subordinea Parlamentului trebuie aprobate anual de către forul legislativ. Respingerea raportului de activitate al TVR atrage după sine demiterea preşedintelui director general al TVR şi a Consiliului de Administraţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici