Reacţii pe reţelele de socializare, după moartea lui Steve Jobs

Decesul lui Steve Jobs a provocat miercuri seara un flux neîntrerupt de reacţii pe reţelele de socializare Twitter şi Facebook, unde numeroase persoane, printre care şi Barack Obama, Arnold Schwarzenegger şi Mark Zuckerberg, i-au adus un omagiu cofondatorului Apple.

403 afișări
Imaginea articolului Reacţii pe reţelele de socializare, după moartea lui Steve Jobs

Reacţii pe reţelele de socializare, după moartea lui Steve Jobs (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

La ora 17.00 (joi, 02.00, ora României), la San Francisco, aproape 20 la sută din mesajele trimise pe Twitter conţineau termenii "Steve Jobs", potrivit site-ului specializat Trendistic.

Site-ul de microblogging era de altfel greu accesibil în cursul serii, la New York şi Washington.

Pruntre utilizatorii celebri de Twitter, preşedintele american, Barack Obama, a transmis două mesaje pentru a-i aduce un omagiu californianului: "Odihneşte-te în pace Steve Jobs" şi "El a schimbat modul în care fiecare dintre noi vede lumea".

Cântăreţul P.Diddy, actriţa Eva Longoria, primarul oraşului New York Michael Bloomberg, cineastul Spike Lee, rapperul Snoop Dogg figurează printre vedetele care i-au adus de asemenea un omagiu pe Twitter.

Pe contul său, actorul şi fostul guvernator al statului California Arnold Schwarzenegger scrie că "Steve a trăit în fiecare zi din viaţa sa visul californian şi a schimbat lumea şi pe noi toţi ne-a inspirat".

Actorul Ashton Kutcher a schimbat chiar fotografia profilului său, pe care a înlocuit-o cu logo-ul Apple.

Jurnalista franceză specializată pe reţele de socializare Agnes Leglise reproduce, la rândul său, un citat atribuit lui Steve Jobs: "Dacă trăieşti fiecare zi ca şi cum ar fi ultima, într-o zi vei avea cu siguranţă dreptate".

Pe Facebook, fondatorul reţelei, Mark Zuckerberg, a lăsat rapid un mesaj pe "peretele" său: "Steve, mulţumesc că ai fost un mentor şi un prieten. Mulţumesc că ai arătat că ceea ce ai construit poate schimba lumea. Îmi vei lipsi". După numai două ore, 144.600 de persoane apreciau acest mesaj.

În plus, zeci de grupuri intitulate "RIP" ("Rest in peace", "Odihneşte-te în pace") erau create pe Facebook la ora 1.30 GMT (4.30, ora României). Unul dintre ele avea deja 402 membri, iar un altul, intitulat "Odihneşte-te în pace, ai făcut lumea un loc mai bun", avea 400 de membri la sfârşitul serii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici